Nedgang i sjukefraværet

FORNØYD: Nav-direktør Bjørn Lien er fornøyd med utviklingen i sjukefraværet.

FORNØYD: Nav-direktør Bjørn Lien er fornøyd med utviklingen i sjukefraværet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det legemeldte sjukefraværet i Innlandet var på 5,6 prosent i 4. kvartal i 2018. Sjukefraværet i landet var på 5,1 prosent.

DEL

– Sammenlignet med samme kvartal året før var nedgangen i sjukefraværet i Innlandet på 2,3 prosent, mens den bare var på 1,3 prosent i landet, sier Nav-direktør Bjørn Lien.

Han understreker at fra og med 4. kvartal 2018 er tallgrunnlaget for sjukefraværet endret siden Statistisk sentralbyrå og Nav ikke lenger korrigerer avtalte dagsverk for uttak av ferie, slik det ble gjort tidligere.

– Med bakgrunn i denne endringen er sjukefraværsprosenten blitt korrigert tilbake i tid, sier han.

I 4. kvartal i 2018 var det nedgang i sjukefraværet to av tre kommuner i Innlandet. Det var Dovre som hadde lavest sjukefravær med 3,2 prosent. Nordre Land hadde høyest sjukefravær med 7,1 prosent.

– Seks av de sju store kommunene våre hadde nedgang i sjukefraværet sammenlignet med 4. kvartal i 2017. Av disse var nedgangen størst i Kongsvinger. Her gikk sjukefraværet ned med hele 14,5 prosent. Etter tre kvartaler med nedgang i sjukefraværet i fylkene våre håper vi at denne utviklingen fortsetter, sier Lien.

Artikkeltags