NTG-elev til topps i Flandern rundt

TIL TOPPS: Daniel Årnes slo til med en knusende seier i Flandern rundt.

TIL TOPPS: Daniel Årnes slo til med en knusende seier i Flandern rundt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Daniel Årnes (17) gikk til topps i juniorenes Flandern rundt. Årnes er også elev på NTG Kongsvinger.

DEL

Seieren i juniorenes Flandern rundt er norsk. 17 år gamle Årnes gikk helt til topps etter å ha rykket ifra med fortsatt flere mil igjen. Det skulle holde helt inn, og dermed kom han syklende alene inn til mål - til sin store forbauselse.

– Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg bare gikk for seier. Det var et bra løp, sa Årnes under premieutdelingen.

Trener ved NTG Kongsvinger, Ole Petter Vibekken, var etter målgang helt ute av seg av begeistring.

– Han hadde 1 minutt og 10 sekunder å gå på med fem kilometer igjen, så da regner jeg med at han vant med rundt minuttet. Han kjørte solo i mange mil i hvert fall, sier en lykkelig Vibekken til procycling.no.

At det skulle gå så bra i Belgia kunne Vibekken ikke helt forutse, og ordene har han vanskelig for å finne.

– Jeg visste at han var sterk, men det han gjør: Det er så spektakulært. Det er ganske sjukt. Det er verdens største ritt for belgierne. Tenk deg at han kjører to ganger opp Muur, og den ene av dem solo. Og over Bosberg.

Stor dag for NTG

Trener Vibekken har så vidt rukket å få pratet med Årnes etter triumfen. Ingen av dem forsto stort etter målgang, men helt rått er det for alle. Ikke minst for NTG Kongsvinger.

– Av folk som går hos oss er dette noe av det største. Vi har hatt elver som har gjort det bra etter de har vært hos oss, men av dem som går her, er dette noe av det største. Det er helt rått. Det går ikke an å beskrive, sier Vibekken til Glåmdalen.

Artikkeltags