Tog innstilles fordi NSB har sagt opp for mange

REDUSERT: Også på  Kongsvingerbanen er kapasiteten redusert ved at tog kjører med fem vogner i stedet for 10.

REDUSERT: Også på Kongsvingerbanen er kapasiteten redusert ved at tog kjører med fem vogner i stedet for 10. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

NSB har ikke nok personell til å gjennomføre normal trafikk. Også på Kongsvingerbanen fører dette til redusert kapasitet.

DEL

Etter harde runder med nedbemanning av lokførere og konduktører, står NSB uten nok personell til å opprettholde normal rutetrafikk.

På Kongsvingerbanen har NSB kjørt med redusert kapasitet denne uka.  Det er satt inn tog med fem vogner i stedet for 10, noe som har ført til at NSB har satt opp ekstra buss på deler av strekningen inn mot Oslo i morgentrafikken.

– Det NSB kaller «reserven» er kraftig redusert for å spare kostnader, medgir konsernsjef Geir Isaksen overfor Aftenposten.

– Vi har gått for langt. Vi har nå for lav bemanning med tanke på normal rutetrafikk, sier konsernsjefen.

Avisen har fått innsyn i et internbrev i selskapet, der de ansatte orienteres om personellmangelen. Torsdag var ti avganger innstilt, mens 49 kjørte med redusert kapasitet – som innebærer stengte vogner eller færre vogner enn normalt. Av de 630 avgangene på Østlandet, utgjorde det omtrent 10 prosent.

Nedbemanningen har pågått i over ett og et halvt år. Etter at bemanningskrisen slo til begynte selskapet nyrekruttering.

– I mai vil vi være «på tørt land igjen» når det gjelder lokførere, og i juni med konduktører. I mellomtiden har vi brukt mye overtid. Vi gjør vårt ytterste for at folk skal bli belastet minst mulig, sier Isaksen til Aftenposten.

Nyhetsbrev fra Glåmdalen

Abonnér på Glåmdalens nyhetsbrev og få alle dagens viktigste nyheter rett i mailboksen hver kveld.

Da får du også oversikt over hva som skjer i kveld.

 

Artikkeltags