– Det er ekstremt gøy å ha vunnet Anno!! Emilie fra Åsnes Finnskog lever høyt på seieren, også fem måneder etter at hun ble «sluppet ut» fra Bergenhus festning.

Selv har hun fulgt sendingene i spenning hver eneste uke:

– Det er nesten så jeg selv ikke tror det, det er så spennende å se! sier hun. De fleste episodene har hun sett sammen med Marie, som var en av de hardeste konkurrentene, men også den beste venninnen «bak murene». Men også vennene i kollektivet hun bor i på Majorstua, har sittet sammen med henne.

– De fikk aldri ut av meg hvordan det gikk, jeg er ganske god på å vise pokeransikt, sier den unge senterparti-politikeren og ferske tv-stjernen og anno-vinneren.

Nå vet hele Solør, Hedmark og Norge at Emilie har klart alle tester, og kan kalle seg borger av Bergen by anno 1764. Det var nemlig ikke alle forunt.

Som vi har sett gjennom 30 episoder, har deltakerne måttet lære seg å smi, snekre, blåse glass, de har blitt testet både når det gjelder fysiske krefter og kunnskap om den tida de levde i.

Emilie klarte brasene:

– Jeg er nok ganske god til å holde fokus og ikke stresse når det gjelder som mest, og det kom godt med, sier hun, om hvorfor hun var den som klarte brasene best.

Nå fortsetter jusstudier i Oslo, men så moro har det vært å være med på en tv-produksjon, at hun ikke ser bort fra at hun vil gjøre noe likende igjen:

– Jeg liker godt å formidle foran et kamera, så byr sjansen seg, er det ikke umulig at jeg stiller opp, sier hun.

– Jeg savner både Anno, 1700-tallet og tv-produksjonen. Det har vært som et eventyr, og enda morsommere var det i virkeligheten enn det dere har sett på TV!