Gå til sidens hovedinnhold

Her er sommerens konduktør på Solørbanen

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er Helle Therese Kongsrud som får sommerjobben som konduktør på Solørbanen. Hun er en av programlederne når NRK kjører sommertoget minutt for minutt.

27. juni går startskuddet for det som NRK kaller sommerens vakreste eventyr - Sommertoget minutt for minutt.

Da legger NRK Sommertoget ut på en åtte uker lang reise gjennom 17 norske fylker og 118 kommuner.

I uke 29 - fra 17. til 23. juli vil Sommertoget gjøre ferden fra Røros via Solør og Kongsvinger til Eidsvoll. Konduktør og programleder vil være Helle Therese Kongsrud.

Kvinne med blonde krøller stikker hodet ut av et togvindu og ler

– Helle Therese Kongsrud (32) kommer fra Nes i Ringsaker og lever livet på Hedmarken. Hun tjener til livets opphold i NRK Hedmark og Oppland, noe hun har gjort siden 2009, skriver NRK på sine nettsider.

Helle Therese hadde sin minutt for minuttdebut på Mjøsa og Skibladner i fjor sommer. Da var hun så på hjemmebane som det går an å komme, så nå synes hun det blir et lite eventyr å skulle bevege seg ut i verden.

– Spesielt gøy blir det nok å få kjøre Solørbanen, for der frakter de til vanlig bare tømmer, sier Helle Therese Kongsrud.

Der planlegger solungene mange aktiviteter mens toget gjør sin reise og lager

Sakte-TV med NRK

.

Når Sommertoget går ut fra plattformen på Eidsvoll stasjon i uke 30, er det med Rebecca Nedregotten Strand. Sunnmøringen skal lede programmet over til Voss via Flåmsbanen.

 

Kvinne hopper med armene i været

Kommentarer til denne saken