Norway Cup-trener pågrepet for seksuelt krenkende atferd

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Treneren for et utenlandsk fotballag på Norway Cup etterforskes for fem tilfeller av seksuelt krenkende atferd mot jenter. Det kan være flere tilfeller, sier politiet.

DEL

(Østlendingen) – Per nå er det fem saker som omfatter norske jenter mellom 14 og 16 år på Norway Cup. De spiller ikke på laget til den anmeldte treneren, sier Grete Lien Metlid, leder for Oslo-politiets avsnitt for vold og seksualforbrytelser til NTB.

– Vi vil bruke dagen på å kartlegge mulige andre hendelser og noe atferd som har skjedd overfor noen gutter, Politiet arbeider nå med å kartlegge om alle forholdene kan relateres til treneren. Han skal avhøres i løpet av dagen onsdag, sier Metlid.

Ikke kjent av politiet

Foreløpig er mannen siktet for seksuelt krenkende atferd offentlig eller uten samtykke, etter straffelovens paragraf 298.

– Vi ønsker ikke å gå inn i detaljer før vi har fått snakket noe mer inngående med dem som er berørt. Men disse forholdene gjelder kun denne mannen og ikke laget han trener, opplyser Metlid.

Mannen, som blir beskrevet som «voksen», er kommet til Norge for å delta på fotballturneringen som går av stabelen på Ekebergsletta i Oslo mellom 31. juli og 6. august. Han skal ikke være en kjenning av politiet, og heller ikke av arrangørene ved Norway Cup, som derimot er godt kjent med laget han trener.

Utvist fra cupen

Sikkerhetsavdelingen i turneringen sier de nå jobber for å ivareta de involverte etter at mannen ble pågrepet på en skole i Oslo ved midnatt natt til onsdag.

Treneren er utvist fra arrangementet som regnes som verdens største fotballturnering for barn mellom 6 og 19 år. Mannen har foreløpig ikke fått oppnevnt noen forsvarer.

Saken etterforskes nå av politiets avsnitt for vold og seksualforbrytelser i Oslo.

Artikkeltags