Den store gjensynsfesten nærmer seg - nå er artistene klare

DANS: Dansegruppa KingWings Crew – med blant andre Trond André Hansen fra Riverud i ensemblet – skal opptre under festen i Storhallen i «Norges største reunion» i Kongsvinger lørdag 1. februar

DANS: Dansegruppa KingWings Crew – med blant andre Trond André Hansen fra Riverud i ensemblet – skal opptre under festen i Storhallen i «Norges største reunion» i Kongsvinger lørdag 1. februar

KONGSVINGER: Folkefesten 1, februar nærmer seg. Nå er artistene som skal underholde fra scenen om kvelden klare, og samtidig fyller det seg opp med bedrifter og virksomheter som skal bruke dagen til å markedsføre seg selv – og regionen.

DEL

– Alt ligger til rette for en skikkelig folkefest helt i tråd med målet om å skape «Norges største reunion», slår Kjersti Wangen og Lars Gillund i arrangørene Klosser Innovasjon fast.

At bandet Loveshack blir ett av trekkplastrene under festarrangementet i Storhallen om kvelden 1. februar, har for så vidt vært kjent en stund.

Men det skal bli mye mer enn 80- og 90-tallsmusikk å glede seg over for festpublikummet:

Danseensemblet KingWings Crew med sterk binding til byen kommer. De har vært med på utallige tv-opptredener det siste tiåret.

Lokale Matilda fra Eidskog er låtskriver og tekstforfatter som ikke trenger en nærmere presentasjon, og for lengst har hatt et nasjonalt gjennombrudd. Matilda kommer alene, med gitaren og sin vakre stemme, med nerve og særegenhet.

Erik Lukashaugen har både tonesatt Hans Børli og Tore Hestbråten fra Finnskogen. Han har med seg den anerkjente folkemusikeren Tarjei Nysted på feler, nøkkelharpe, mandolin.

Dessuten skal Blå Caps Impro kjøre improteater hvor salen blir involvert i showet.

Show og mingling

I tillegg kommer en velkjent DJ/konferansier – og arrangørene lover ytterligere noen overraskelser i det endelige programmet. Dørene åpner klokka 19.00, og en time senere går de første på scenen.

– Vi har stor tro på at dette kan bli en minneverdig kveld, Avveiningen er å lage et fristende program, men samtidig legge inn nok tid til pauser og mingling – for hele hensikten med helga er jo å legge til rette for nye bekjentskaper og vise fram det regionen har av muligheter, sier Gillund og Wangen.

Omdømmekampanje

Med «Norges største reunion» går startskuddet for en lengre omdømmekampanje som forhåpentligvis skal få flere til å flytte til Kongsvinger-regionen. Derfor er målet både å vise fram hvilke karrieremuligheter som finnes, samt å presentere bo- og trivselsmuligheter i regionen.

– Målet vårt er at dette skal bli interessant både for potensielle innflyttere/tilbakeflyttere og for innbyggerne som allerede bor i en av de seks kommunene våre. Her skal det bli flest mulig positive vibrasjoner, og greier vi å få fram noe hjemlengsel blant utflyttere er det bare positivt, legger Wangen og Gillund til.

På dagtid lørdag 1. februar blir det omfattende program for både små og store i og ved biblioteket, samt i storhallen.

Stor oppslutning

Følgende bedrifter har allerede varslet at de skal stå på stands for å markedsføre seg selv og vise fram spekteret av muligheter: Maarud, Schutz, Magnor Glassverk, Adecco, Aktiv Bemanning, Bergene Holm, Boligpartner, Byen Vår, Eidskog Stangeskovene, Givas, Grue Sparebank, Gunnar Holth Grusforretning, Hedmark IKT, Høgskolestiftelsen, IBAS, Klosser Innovasjon, Kobbl, Kongsvinger Golfklubb. Leidar. Nordbohus, Odal Sparebank, Opaker Gård, Resultatregnskap, Rimfeldt Eiendom, Sparebanken 1 Østlandet, Spetals Verk, SSB, Ahus og ØM Fjeld.

I tillegg vil kommunene presentere jobbmuligheter, tomter og annet relevant for utflyttere og innbyggere. Mange av aktørene vi holde foredrag og fortelle om kompetansebehov og bedriftens utvikling.

– I biblioteket og Kongsvingerhallen blir det dessuten mange spennende aktiviteter for barn og unge. Dette skal bli ei helg der vi viser fram regionens bredde og kvaliteter for både små og store. Vi vet at kommunene trenger flere innbyggere, og både næringslivet samt offentlige virksomheter sliter av og til med å rekruttere ansatte i viktige funksjoner. Noe skyldes at mange ikke er klar over kvaliteten og muligheten dette området. Nå er jobben startet med å få fram nettopp det tydeligere – og til flere


Artikkeltags