Bondelaget godtar 400 millioner

GRØNN: -Som kua i den grønne enga, heter det i et kjent begrep. Så er det kanskje toppen på livet å rusle ubekymret rundt i det grønne for å spise og mosjonere mens sola og fuglesangen hyller deg. I tillegg skal det altså produseres mjølk til kvelds!
FOTO: BRITT-ELLEN NYMOEN

GRØNN: -Som kua i den grønne enga, heter det i et kjent begrep. Så er det kanskje toppen på livet å rusle ubekymret rundt i det grønne for å spise og mosjonere mens sola og fuglesangen hyller deg. I tillegg skal det altså produseres mjølk til kvelds! FOTO: BRITT-ELLEN NYMOEN Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Bondelaget godtar tilbud på 400 millioner kroner.

DEL

 Oslo: Mens Bondelaget aksepterte et tilbud på 400 millioner kroner fra staten, brøt Norsk Bonde— og Småbrukarlag jordbruksforhandlingene.

— Jeg har ikke mandat til å forhandle ned inntektene til mine medlemmer. Når det blir lagt opp til en politikk som gjør at det blir mindre matproduksjon på norske arealer, så kan ikke jeg skrive under på noe som er feil for norske bønder og det norske folk, sier leder Merete Furuberg i Norsk Bonde— og Småbrukarlag til NTB.

Brudd i jordbruksforhandlingene

Organisasjonen mener statens tilbud ikke gir rom for å snu en allerede negativ trend innenfor jordbruket. Furuberg sier statens tilbud burde vært på 590 millioner kroner.

— Det gjør det stadig vanskeligere å opprettholde et landbruk over hele landet bestående av små og store bruk, sier Furuberg.

Bondelaget til enighet

Bare en drøy time etter Småbrukarlagets brudd inngikk Bondelaget en avtale på 400 millioner med staten i jordbruksoppgjøret, får NTB opplyst av sentralt passerte kilder fredag ettermiddag.

 — Vi kan ikke kommentere dette og vil verken bekrefte eller avkrefte denne opplysningen, sier kommunikasjonssjef Lise Boeck Jakobsen til NTB.

 Staten la fram et revidert tilbud torsdag kveld på 295 millioner kroner. Bøndenes opprinnelige krav var på 950 millioner.

Leder Lars Petter Bartnes i Bondelaget beklaget at Bonde— og Småbrukarlaget bryter.

 

Tøffe tak

Jordbrukets forhandlingsutvalg ble torsdag kveld forelagt et revidert tilbud som var 205 millioner høyere enn det første tilbudet.

  Staten med nytt tilbud til bøndene

— Det er tøffe tak, men det er vel slik det skal være mot slutten av disse forhandlingene, sa Bartnes fredag ettermiddag.

 Statens forhandlingsleder Leif Forsell sa til Nationen fredag at det reviderte tilbudet var ment som et grunnlag for en sluttløsning, ikke som et utgangspunkt for videre forhandlinger. (ANB—NTB)

Artikkeltags