De siste månedene har hun jobbet hardt for å imponere juryen, og Gardvik-jenta er både glad og lettet over å være blant de 16 jentene som kjemper videre om seieren i Miss Universe Norway.


23-åringen ser på konkurrentene som sterke, men er klar for å gi alt før den store finalen i slutten av juni.

Trenger SMS-stemmer

 De neste to månedene vil Martine jobbe intensivt for å skaffe SMS-stemmer og sanke poeng gjennom opptreden i media, samarbeid med sponsorer og veldedig arbeid.

 Utseendet er selvsagt også en viktig del av forberedelsene, men konkurransen krever mer enn å være vakker.
– Jeg har satt av mye tid til denne konkurransen, og utenom jobb blir det mindre tid til venner og familie.

 Den største utfordringen har kanskje vært å skulle leve et sunnere liv for å ha mer overskudd til å prestere, mener Martine.
– Jeg trener tre dager i uka sammen med personlig trener for å bli sprekere til finalen, forteller hun.

Martine kom også til finalen i fjorårets konkurranse og føler det trygt å vite hva hun går til. Likevel danser sommerfuglene i magen når hun tenker på den store dagen.
– Det er ganske spesielt å stå på en scene foran dommere, og det følger jo et press med. Men jeg gleder meg, sier Martine, som kom på pallen i Miss Universe i fjor også


Dommernes vurderinger på finaledagen utgjør 20 prosent, mens SMS-stemmene i forkant utgjør ti. De siste 70 prosentene er poeng som deltakerne sanker underveis i perioden før finalen.

Martine har laget en presentasjonsvideo  sammen med den unge filmskaperen Andreas Lie Trøften fra samme kommune.

 Miss i bunad


Martine liker å trekke inn glåmdalsdistriktet i konkurransen, og Solør-Odalsbunaden er blitt foreviget i porteføljen til misse-deltakeren.
– Jeg er veldig glad i bunaden min. Hvis jeg kommer til den internasjonale finalen, skal Solør-Odalsbunaden være med, forsikrer Martine.

Les også: Misse-Martine i elgtrøbbel