Hovedpersonen selv var mildt sagt overrasket da han ble tildelt hedersprisen til Norges Musikkorpsforbund.

Konserten «Golden Moments» på Milepelen vertshus søndag var dirigent Antrobus avskjedskonsert. En nøye utvalgt dato, både Englands nasjonaldag St. George's day og gjestepianist Wollert Krohn-Hansens bursdag falt på samme dag.

«Oh my God»

Sammen med sin datter Nina-Mari Antrobus, Nord-Odal Hormusikk og Krohn-Hansen tok dirigenten et verdig avskjed med sitt femårige verk i Odalen.

– Etter jeg hadde vært på første øvingen for fem år tenkte jeg «hva i helvete er det jeg har sagt «ja» til, forteller Antrobus til overveldende latter fra salen.

En tanke som ble bekfrektet av korpsets selverklærte talsmann, Harald Moen.

– Det var vel «Oh my God» som ble ytret i bilen for fem år siden, sier Harald.

- «Men vi har et godt produkt» sa du til meg rett etter, sier Moen.

Og ved en håndbevegelse viser Moen fram korpset som Antrobus har finstemt over de siete fem år.

– Her har du nå produktet ditt, Michael, sier Moen.

Fikk hederspris fra NMF

Før siste nummer dukket president i NMF, Rita Hirsum Lystad, opp på storskjerm med en stor overraskelse til dirigent Antrobus. Hornmusikken hadde sendt inn forslag og NMF hadde behandlet denne og konkludert med at Michael Antrobus skulle tildeles hedersprisen «Musikanten», for sitt mangeårige arbeid for korpsbevegelsen i Norge.

Datteren Nina-Mari med sitt slagverk og gjestepianist Krohn-Hansen bidro med innslag av svært høy kvalitet. Krohn-Hansens egen «Rhapsody in Grieg» var til tider kraftig inspirert.

Om framtida er dirigent Antrobus heller avslappet.

– Jeg vil ikke ha noe fast på agendaen. Nå vil jeg tenkte litt mer på meg sjøl. Jeg har noen prosjekter på gang både innlands og utenlands, sier Antrobus.

En dirigent kan ikke bare gi slipp på musikken, og Michael er meget klar over dette.

– Du vet, musikanter blir jo aldri kvitt dirigenten, sier Michael med et smil.