Nora Linnes er utdannet vernepleier, og har en ganske spenstig både arbeidssituasjon og reisevei. Hun pendler nemlig fra Oslo til Kviteseid i Telemark, og er også ofte på besøk hjemme i Sør-Odal.

Hjemmekjær

Hun er utdannet vernepleier fra Sogndal, og har dermed opplevd både Vestlandet og hovedstaden. Hun har jobbet på A-hus på Lørenskog og andre steder, men Oslo har vært stedet å bo:

— Etter å ha studert så langt unna, hadde jeg behov for å være nærmere Odalen, med familie og venner. Og en er jo i nærheten av «alt» her i Oslo, og det er kort hjem til Odalen, samtidig som det er mange tilbud her, sier Nora.

Med nærmest nedstengt hovedstad i nesten to år, og en jobb i helsevesenet, er det likevel begrenset hva Nora har kunnet bruke av storbyen under korona-pandemien. Det var jo i perioder heller ikke mulig å reise verken til Odalen eller andre steder fra Oslo. Og hun passer seg fortsatt:

— Jeg er påpasselig, ja, selv om tiltakene er lempet på.

Dermed blir det oftere noen turer til Odalen. Med tid og stunder har hun ser hun for seg å kanskje flytte tilbake:

— Hvis det blir sånn at jeg får familie og barn, så er Døli på Slåstad, der besteforeldrene mine bor, et godt sted å vokse opp. Men jeg har ikke noen planer i den retning nå.

— Men flere av vennene mine flytter tilbake, og da blir det jo mer aktuelt for meg også.

Fin barndom

Oppveksten på Sander er Nora glad for:

— Jeg ser tilbake på en veldig fin barndom der. Og siden jeg er tvilling (Nora er søster til fotball-esset Martin Linnes), så hadde vi hverandre hele tida. Og bestevenninna mi, Linn Kjersti Lie, var veldig viktig for meg, sier Nora.

Hun har også flere venninner fra Kongsvingerregionen ikke langt unna seg i Oslo:

— Flere har studert her etter videregående, og da har vi kunnet henge sammen her i Oslo. Korona snudde jo opp-ned på det, men nå gleder jeg meg til å kunne gå ut og spise og ha litt mer kafé-liv.

Jobben hennes er ganske unik:

— Jeg er «med-lever» hos en bruker i Kviteseid, som trenger oppfølging døgnet rundt. Det betyr at jeg er tre døgn der, hvor jeg jobber 14 timer hvert døgn og har hvilende vakt resten, så har jeg sju døgn fri, og så fire døgn på, og slik fortsetter turnusen, sier Nora, som samkjører med en kollega som bor i Lier, på vei til Telemark.

Bolig i rolig strøk

Dermed kan det kombineres med Oslo-bolig, siden hun har lange fri-perioder. Boligen fikk hun god hjelp til å finne:

— Vi har en eiendomsmegler i familien, og han blinket ut boliger som kunne passe både i beliggenhet og andre kriterier jeg hadde. Jeg ville gjerne ha garasje, for jeg har bil.

Nora kjøpte leilighet i et lite blokknabolag litt i utkanten av Oslo, på Ulven, med kort vei til sentrum med buss, og raskt og lettvint ut til motorvei og dermed «hjem» til Odalen.

Som de fleste andre unge som kjøper bolig i Oslo, er hun avhengig av økonomisk hjelp fra familien. Boligprisene er skyhøye sammenliknet med i vårt distrikt, og det er jo i seg selv en grunn for folk til å flytte hjem, når de skal etablere seg med familie.

— For meg var det helt avgjørende å finne en bolig i et rolig strøk. Det er nettopp gode omgivelser uten særlig støy, det er noe av det jeg setter stor pris på ved bygdelivet, sier Nora.

Hun tror uansett det er sunt å prøve seg i en storby:

— Det er en god erfaring å ha med seg, og så setter en kanskje ekstra pris på hjemstedet senere, sier Nora.

Program for #treffes på Vippa

TIDSPUNKT

HVA

Kl. 17:30-19:00

Dørene åpner. Registrering og utlevering av bonger. Matbodene holder åpent.

Kl. 17:30-18:45

Møte spennende bedrifter fra regionen

Mingling med gamle og nye kjente.

Kl. 19:00-20:10

Konferansier Camilla Sagen på scene med gjester. Hør om bo- og arbeidsmuligheter i regionen. Speeddating med sannhetsvitner.

Kl. 20:15-21:00

Møte spennende bedrifter fra regionen.

Mingling med gamle og nye kjente.

Kl. 20:15-23:30

DJ Henning Kjøk spiller.

Kl. 00:00

Dørene stenges.

Kl. 00:04

Siste buss går fra Vippa.