Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt kamplysten og brennende engasjert

Artikkelen er over 4 år gammel

KONGSVINGER: Karin Andersen går på en sjette periode på Stortinget for Hedmark SV.

SVs politiske evighetsmaskin har gitt nominasjonskomiteen beskjed om at hun er like motivert til politisk arbeid som da hun ble valgt inn på Stortinget for snart 20 år siden.

– Jeg har forståelse hvis Hedmark SV ønsker et skifte. Men vil fylkeslaget ha meg med videre, er jeg klar og motivert, sier 63-åringen fra Kongsvinger.

Ved de to siste valgene har Andersen med et nødrop blitt gjenvalgt på utjevningsmandat. Det kan også skje ved kommende stortingsvalg.

– Det fins verre ting i livet enn å møte litt politisk motbør. Men de siste meningsmålingene viser at SV er i siget igjen. SV trengs for å få til det grønne skiftet, ser Andersen.

– Engasjementet er faktisk blitt mer brennende og sterkt etter at jeg ble bestemor. Nå har jeg fire flotte barnebarn. De er i mine tanker når framtidens politikk skal utformes. Klima- og miljøspørsmålet må løses nå, vi kan ikke overlate de enorme utfordringene til generasjonene etter oss. Uten kloke klima- og miljøløsninger nå, vil vi kunne se flyktningstrømmer i framtiden vi ikke aner omfanget av, sier Karin Andersen.

Hun ser store muligheter for Hedmark, og vil kjempe videre for det grønne skiftet.

Kommentarer til denne saken