Festningsnissen tar imot alle brev og spørsmål han måtte finne i det lille bokskapet i Herdahlparken. Det kan jo være mye man undrer seg på nå i disse førjulstider.

Vi har snakket med nissen, som foreløpig ikke har vist seg fram, men venter på at barna skal skrive brev til han. De kan levere brevene sine senest hver lørdag i bokskapet, og mandagen etter lover han å komme med svar på brevene, og hente nye brev:

– De kan spørre om hva de vil, og festningsnissen svarer. Det er jo mye lettere for barn når det finnes en nisse her i byen, og ikke bare på Nordpolen eller i Drøbak, sier han, som også står bak podkasten eventyrstund. Han lover at originalbrevene som ungene skriver, også er med tilbake sammen med svarbrevet. Det kan jo være hyggelig å ha senere.

Og festningsnissen har biblioteket med på laget:

– Vi er kjempeglade for at festningsnissen foreslo dette. Vi som jobber på biblioteket, synes det er fint at ungene kan trene på å skrive selv, og lese selv, og så er det jo en fin måte å komme i julestemning på. For denne nissen har nok noen julefortellinger på lur, sier biblioteksjef Stine Raaden, der hun lover å rydde plass i bokskapet på Herdahlhjørnet, så brevene til nissen får plass.

Men det er ikke sikkert festningsnissen kan oppfylle alle gaveønsker. Han er ikke en «gavenisse», men mer en fortellernisse, og han kan mye om jula!

Hvor kommer nissen fra? Hvor bor reinsdyrene resten av året? Og kanskje du lurer på noe helt annet? Det kan godt være at festningsnissen kan svare på det også.

Du kan allerede nå skrive og legge brevet i bokskapet, og få svar mandag til uka. Den siste dagen du kan levere brevet ditt til festningsnissen, er lørdag 21. desember. Da lover han å ha svarbrev klart om kvelden lille julaften.