Gå til sidens hovedinnhold

Nettkjenning-duoen klare med sine terningkast: – Naturlig å forvente at laget skal levere helt i toppen. Noe annet er rett og slett ikke godt nok

Det er liten tvil om at KIL skal være en opprykksfavoritt i år. Men holder laget egentlig mål? Det skal Patrick Holtet og Henning Danielsen diskutere i lørdagens Nettkjenning.

Glåmdalens fotballekspert, Patrick Holtet og hans Nettkjenning-kompanjong og journalist Henning Danielsen skal trille terning og vurdere spillere, lagdeler og trenerteam lørdag kl. 16.00 på glomdalen.no.

Lørdag spiller KIL sesongens andre treningskamp, hjemme mot Skeid, og kun kvarteret etter kampslutt får du ekspertenes vurdering. Tror de KIL vil leve opp til det naturlige favorittstempelet en klubb med slike ressurser automatisk får på dette nivået? Tror de keeper Andreas Smedplass vil bli førstekeeper eller vil nykommer Andreas Vedeler gi Flisa-gutten kamp om plassen?

På papiret er det brukbart forspent med forsvarsspillere, men holder bredden i stallen dersom det skulle komme fravær på nøkkelspillerne? Hva med midtbanespillerne? Innfrir Harald Holter i rollen som sjef på midtbanen, og vil unggutten fra Eidskog Jesper Grundt få sitt KIL-gjennombrudd?

Hva med framover på banen. Vil Adem Güven på 35 finne igjen scoringsformen? Kan Ludvig Langrekken bli den målkongen KIL-fansen håper på? Og med Brage Berg Pedersen og Martin Hoel Andersen som øvrige alternativer i angrepet ser det tilsynelatende sterkt ut på papiret. Men hva tenker ekspertene, som har fulgt klubben gjennom denne unaturlig lange oppkjøringsperioden?

Spørsmålene er mange og ekspertene skal gjøre sitt ytterste for å se inn i glasskula, analysere det de vet og komme sine vurderinger og spådommer. Men noen enkel oppgave er det ikke.

– Per i dag må det være lov å si at det står langt flere spørsmålstegn bak spillernavnene enn jeg gjerne skulle ønske at det gjorde, sier Glåmdalens sportsansvarlig og Nettkjenning-kommentator Henning Danielsen.

Makker og fotballekspert Patrick Holtet drar på smilebåndet og oppildner til en fornøyelig verbal duell med sin Nettkjenning-makker. Nytt av sesongen er at de ikke er kjent med hverandres terningkast-vurderinger før de går på sending, og Holtet tror det kan bli en fornøyelig diskusjon når de to skal diskutere status i KIL-stallen per nå.

– Jeg er ikke så opptatt av om jeg treffer, det eneste jeg er opptatt av er å slå Danielsen, humrer Holtet før han fortsetter.

– Med tanke på ressurser og at laget nå spiller i en divisjon lavere enn i fjor så blir jo naturlig å forvente at dette laget skal levere helt i toppen. Noe annet er rett og slett ikke godt nok, slår fotballekspert Patrick Holtet fast.

Men han er enig med Danielsen at det vrient å vurdere etter en så lang sesongoppkjøring.

– Men det er klart det har vært seks måneders konkurransepause. Det er en situasjon ingen lag har vært i før, så grunnlaget for å spå er vanskeligere enn noen gang, sier Patrick Holtet.

Kommentarer til denne saken