DNB: – Derfor var nettbanken nede i mange timer

DNB SLITER: - I løpet av natten oppstod det problemer med lagringssystemene våre, forklarer banken. Foto: Paul Weaver / Nettavisen

DNB SLITER: - I løpet av natten oppstod det problemer med lagringssystemene våre, forklarer banken. Foto: Paul Weaver / Nettavisen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Gjentatte problemer med nettbanken, betalinger og overføringer i Norges største bank, DNB, er et stort problem.

DEL

(Romerikes Blad) (Nettavisen): Torsdag ettermiddag melder DNB at problemene er løst for denne gang.

- I løpet av natten oppstod det problemer med lagringssystemene våre. Dette førte til at en rekke av tjenestene ble utilgjengelig. Et stort team har jobbet på spreng for å løse problemene og vi kan nå bekrefte at alt fungerer som normalt, sier konserndirektør Liv Fiksdahl for IT og Operations i DNB i en pressemelding.

Svært mange mennesker har blitt berørt.

- Kundene våre har hatt problemer med å betale, overføre og motta penger. Det rammer både privatkunder, bedriftskunder og de som bruker Vipps, forklarer Fiksdahl.

- For oss er stabilisering av driftssituasjonen høyeste prioritet nå. Jeg beklager igjen på det sterkeste alle problemene dette har medført, sier Fiksdahl.

DNB har i løpet av de siste årene investert mye i robustifisering og modernisering av vår IT-portefølje.

- Vi trener på verstefalls-scenarioer og jobber hardt hver dag for å forebygge, men det kommer dessverre opp uventede situasjoner, sier Fiksdahl.

Artikkeltags