Nord-Odal var helt uten mobildekning og nett

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

ODALEN: Et fibernettbrudd førte til store kommunikasjonsutfordringer for Sør-Odal og Nord-Odal.

DEL

– Det er absolutt alvorlig når både mobil og bredbånd er ute, men det som er viktig å påpeke er at fasttelefoni fungerer fortsatt, sier kommunikasjonsrådgiver i Telenor, Anders Krokan.

Hele Nord-Odal kommune er uten mobildekning og internett opplyste Telenor i 11-tiden. Det betydde at 1200 bredbåndskunder i Nord-Odal og 200 i Sør-Odal var uten nett. I Nord-Odal var også sju basestasjoner nede.

Like etter klokka 13 oppga Stig Aasheim, beredskapskontakt i Nord-Odal kommune, at han hadde fått beskjed om at nettet var oppe igjen på Sand.

Ingen garanti for å komme gjennom på nødnummer

– Vil det være mulig for innbyggerne å ringe nødnummeret?

– Nødsentraler kan man fortsatt ringe til, men man er da avhengig av en annen operatørs nett, så det er med forbehold, sier Krokan i Telenor.

Informasjonssjef i Telenor Norge, Magnus Line forteller at feilen trolig skyldes at en kabel er gravd over, og at selv om skader rettes raskt, så er det vanskelig å si noe om hvor raskt nettforbindelsen er tilbake i Nord-Odal.

– Det for tiden feil på en fiber som berører både mobil- og bredbåndskunder i Nord-Odal. Etter alt å dømme er fiberen gravd over av gravemaskin, og vi har entreprenør på stedet. Skaden må undersøkes nærmere før vi kan fastslå når alt er oppe å gå igjen, men normalt blir skader utbedret ganske raskt.

Line sier at skaden har skjedd i området rundt Oppstad, og Aasheim sier han har fått beskjed om at bruddet er ved fv. 24.

Aasheim er den eneste i Nord-Odal kommune som Glåmdalen lykkes med å nå. Han befinner seg på møte i Kongsvinger, men var innom kommunehuset på morgenen i dag, og opplevde feilen både der og hjemme hos seg selv.

Nødnettet var også nede i en periode

Han forteller at feilen oppsto litt over klokken åtte tirsdag morgen, og at de har fått et anslag om at feilen kan bli rettet til klokken 14. I tillegg til at kommunen har fått lest inn en automatisk beskjed på sentralbordtelefonen om at de ikke får besvart henvendelser, har de også lagt ut en oppdatering i sosiale medier. De har foreløpig ikke vurdert situasjonen som kritisk.

– Nødnettet var nede en kort periode på morgenen, men er nå oppe igjen. Derfor har ikke kommunen satt krisestab. Jeg vet at rådmannen er på kommunehuset og følger situasjonen. Så lenge det er anslått at feilen blir rettet i løpet av dagen, vurderer vi det til ikke å være en kritisk situasjon.

Glåmdalens journalist på bruddstedet forteller litt før klokken 13 at entreprenøren hadde gitt beskjed om at det kan ta et par timer før feilen er rettet for hele kommunen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.