– Vi har stått på skikkelig i vår, med mange ildsjeler som har jobbet hardt, og noen som har hjulpet litt her og der. Vi skal jobbe ordentlig videre for at dette blir et skikkelig anlegg med store bruksområder, forteller Severin Aarskog, styreleder i Brandval og Kongsvinger travlag.

– Det har vært en veldig fin dag, og alt har gått på skinner fra start. Det er noe med det å arrangere på hjemmebane, det blir ekstra hyggelig da, forteller Aarskog.

Bildeserie

To- og firbeinte fra hele landet var på lokal travfest i sommeridyll - se hvem vi møtte

Han forteller at arrangørene har fått utrolig mange gode tilbakemeldinger fra både kusker og tilskuere, og at det har vært fint å endelig kunne arrangere igjen.

Han sier på forhånd ikke forventet rekordoppmøte, og at det kan være mange grunner til at folk ikke trekkes like mye som de gjorde før pandemien.

– Man bruker jo kanskje litt tid på å komme til hektene igjen etter to år, også tror jeg det har vært litt manglende reklame. Jeg tror ikke det vil bli like stort oppmøte som tidligere, men jeg er fornøyd uansett, sier han.

– Hun kan gjøre alt, til og med vinne travløp

Etter 5 tap på rad så oddsen dårlig ut for hesten Spang Faksa. Oddsen lå på over 20 – altså 2000 kroner tilbake om du hadde satset en hundrelapp på hesten. Det var omtrent ingen som hadde trodd at hesten fra Sylling i Lier skulle ta seieren i 2. løp. Allikevel glimtet hun til for alle første gang.

– Jeg hadde aldri drømt om dette. Kanskje hun måtte komme hit til Kongsvinger for å vinne, sier eier Arne Christian Rødby lattermildt.

Dette er hennes aller første seier på travbanen, og hun lå i tet helt fra start. Rødby tror at hun vant fordi hun fikk en tidlig ledelse, og at sjokket var stort for hesten at hun fikk gå helt der foran.

– Vanligvis havner hun bak i flokken, men nå lå hun langt foran nesten helt fra start. Etter siste sving så jeg at hun lå først, men jeg klarte ikke tro på det. Jeg klarte egentlig ikke tro på det før hun hadde passert målstreken, sier han.

– Jeg hentet henne på Stange da hun bare var et lite føll, og har hatt henne siden. Hun er virkelig den snilleste hesten jeg vet, barn kan komme og styre rundt henne så mye de vil uten at hun reagerer. Hun er i tillegg veldig sterk og klarer å dra svære lass på ryggen. Og nå har hun sannelig vunnet her også, det er helt utrolig, forteller Rødby stolt.

Familiære konkurrenter

Far og sønn Bård og Bjørn Humborstad skulle begge ut i 3. løp med hver sin hest. Bård Humborstad kjørte Furderud Prinsessa, mens far kjørte med Furderud Faksa. De kunne fortelle at det var en artig årsak bakd e spesielle navnene.

– Gården vi er fra heter Furderud, så da heter alle hestene våre det, også får de et annet navn i tillegg. Furderud Prinsessa er kalt opp av jentungen min. Hun liker å kalle hestene etter seg selv, og kallenavnet hennes er prinsessa, ler Bård.


Dette er ikke første gang han konkurrerer mot far, det har de gjort mange ganger, både i større og mindre løp enn det som er på Kongsvinger onsdag kveld.

– Vi har ikke så mye konkurranseinstinkt, vi unner hverandre de seierne vi får.

– Hvem av dere vinner mest?

– Det er nok dessverre han far. Jeg pleier å vinne når vi har treninger, men når det er konkurranse vinner han. Det virker som han slakker litt av når vi er på trening, smiler Bård.

– Du er ikke langt bak, og snart tar du meg igjen, svarer Bjørn.

KLM L'American tok den første seieren

En av landets beste kusker jobbet tidligere på gården til Roy og Fredrik Holth på Granli. I går var han på besøk igjen på banen han kjenner veldig godt, og startet like godt dagen med seier.

Det var to hester på strek i V65-1. Da Hard One feilet, ble KLM l’American alene der framme en periode før de øvrige fikk kontakt.

– Vi traff starten godt. Fikk et bra forsprang og måtte utnytte det. Hun strakk på seg da Eirik Høitomt kom med Bravo Revansch. Det er veldig langt til mål her på Kongsvinger, så man må prøve å kjøre litt roligere til å begynne med. Banen er veldig fin, så all honnør til de som har jobbet med den, sa Rennesvik til fagbladet Trav og Galopp-Nytt etter løpet.