Gå til sidens hovedinnhold

Neste generasjons kunstgress er klart

NES: FUVO har installert nytt kunstgress-belegg etter at klubben sikret en avtale med Unisport. Det nye mineralet er et alternativ til gummigranulat, og er laget av 100% resirkulerbare komponenter. - Vi er veldig godt fornøyde med å få et miljøvennlig kunstgress-system, sier leder i FUVO Tom Hagen.

Det er Unisport som står bak den nye "BioFlex" teknologien, som nå er blitt installert på to baner hos 3. divisjonsklubben.

Etter at det miljøvennlige kunstgresset ble godkjent under en FIFA-test i Sverige, har norske klubber begynt å installere det nye gresset.

Positive erfaringer

Som et alternativ til gummigranulat håper FUVO at underlaget vil skape gode forutsetninger for satsingen fremover.

Nå er en 11'er og en minibane ved Funnefoss stadion installert med det nye gresset, og klubben har så langt positive erfaringer etter to ukers bruk.

- Etter at Stjørdals-Blink, som en 1. divisjonsklubb valgte denne løsningen, er vi trygge på vårt valg. En viktig årsak er at kunstgress-systemet er godkjent av FIFA for både bredde- og toppfotball, og at dette kunstgress-systemet har desidert minst mengde plast av alle systemer i markedet, forteller leder i FUVO, Tom Hagen.

De to banene ble først åpnet i 2006 og det var på tide med et bytte.

Foruten nytt dekke på to baner har klubben også utført noen forbedringer.

Ny tribune

- Når vi først skulle bytte, så ønsket vi å legge gress helt ut til gjerdet. Vi ville også ha et miljøvennlig alternativ. I tillegg har vi laget et nytt snødeponi, nytt gjerde og nytt lyd- og speakeranlegg for kunstgressbanene.

Det bygges også en tribune ved 11'er-banen, som blant annet damelaget spiller på.

- Vi syntes at folk fortjente å ha tribune under tak på denne banen også, rett og slett, sier Hagen med et smil.

Komponentene til det nye BioFlex-gresset er 100% resirkulerbare.

Den nåværende banen vil transporteres av leverandøren til det godkjente mottaket i Danmark for resirkulering.

I sammenheng med dette vil klubben også få et sertifikat som sikrer at det gamle kunstgresset er tatt hånd om på best mulig måte.

Kommentarer til denne saken