Kjell Øygard har nylig sagt opp som rektor ved Vormsund ungdomsskole. Hans oppsigelse kommer under en måned etter at Thomas Falk sa opp som rektor ved Runni ungdomsskole, skriver raumnes.no.

– Ingen dramatikk

– Jeg vil understreke at det ikke ligger noen dramatikk bak min avgjørelse, skriver Øygard i oppsigelsen.

Det er dermed klart at Øygard ikke vil oppleve nye Vormsund ungdomsskole fra rektorstolen. Så sent som 29. mai vedtok kommunestyret å oppfrettholde vedtaket om å implementere ny skole i dagens skolebygg. Den nye skolen skal stå ferdig høsten 2020.

Han skriver videre at han har hatt sju gode år i Nes kommune, der han har fått lede et trivelig og godt personale ved Vormsund ungdomsskole.

Øygard regner med å jobbe ut august, men har en avtale med fungerende kommunalsjef Mona Andersen om å drøfte sluttidspunktet.

Havnet tilfeldig i Nes

Thomas Falk har vært rektor ved Runni ungdomsskole på Årnes i fem og et halvt år. Etter 26 år i skoleverket i Arvika søkte han nye utfordringer og kom til Nes, noe som var litt tilfeldig. I oppsigelsen takker han for mange fine år i Nes kommune og oppgir at han ønsker 30. juni som siste arbeidsdag.

Nes kommune skriver i sitt svarbrev at det er er usikkerhet rundt tilsetting av ny rektor innen denne datoen. De forbeholder seg derfor retten til å opprettholde oppsigelsestiden på tre måneder, slik at denne utløper 31. juli.