Gå til sidens hovedinnhold

Hun er første leder av Viken Frp

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg er stolt, rørt og ydmyk over tilliten og kjenner at dette forplikter, sier Liv Gustavsen.

Årnes-kvinnen ble lørdag valgt til tidenes første leder i Viken Frp. Hun har de to siste årene ledet Akershus Frp. Nå leder hun også sammenslutningen av fylkespartiene i Akershus, Buskerud og Østfold.

Rørt over tilliten

– Stiftelsesmøtet viste meg tillit og valgte meg som leder av Viken.

Jeg er stolt, rørt og ydmyk over tilliten og kjenner at dette forplikter, skriver Liv Gustavsen på sin Facebook-side.

– Men jeg har sagt ja til å lede Fremskrittspartiet i Norges største fylke (1,2 millioner innbyggere), og jeg tar utfordingen og gleder meg til å starte arbeidet med en flott og kunnskapsrik gjeng, fortsetter hun.

Har fusjonert før

Når tre fylkespartier nå skal bli til ett, vil Gustavsen dra nytte av sin erfaring fra arbeidslivet.

– Jeg har lang erfaring fra arbeidslivet med fusjoner og oppkjøp og det å samle ulike kulturer. Nå skal tre ganske så ulike fylker bli til ett, og jeg gleder jeg meg til oppgaven med å lede det nye fylkespartiet, sier hun til Romerikes Blad.

Kometkarriere

Liv Gustavsen har hatt en bratt politiske kurve. Det var i 2008 at hun først tok valget om å bli medlem av Fremskrittspartiet. I dag sitter hun i kommunestyret i Nes, i tillegg til at hun i februar 2016 også ble valgt som fylkesleder i Akershus Frp.

Tidligere i år var hun i tre måneder vikarerendfe stortingsrepresentant mens Himanshu Gulati var ute i permisjon.

Allerede på andre dag i den rollen tok Gustavsen over som justispolitisk talskvinne, etter at Ulf Leirstein fratrådte sin stilling i forbindelse med «metoo-kampanjen.

Også en annen romeriking har fått plass i det første styret i Viken Frp. Helge Fossum fra Nittedal – til daglig statssekretær hos statsminister Erna Solberg – ble valgt til styremedlem.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.