(Nettavisen): Forrige helg ble det siste av årets «Farmen»-sesong spilt inn, da finalen gikk av stabelen på Li gård.

Bondeeventyret deltakerne har vært en del av er over, og både deltakere, dyr og Li gård har vendt tilbake til livet i 2022. Men selv om alle deltakerne nå er hjemme, er det ikke alle som har klart å skille seg helt fra livet i 1922.

«Farmen»-deltaker og hotelldirektør på Moxy på Romerike, Stine Engen (42), kan nemlig avsløre at hun klarte ikke ta helt farvel med alle hun tilbrakte flere uker med inne på gården.

Les også: Einar (21) er ute av Farmen, men som kirketjener er han fremdeles helt inne

Falt pladask

I et innlegg på Instagram deler nemlig 42-åringen et bilde av en av «Farmen»-kattungene, og avslører at hun har fått ta med seg lille Mons hjem til seg og familien i Asker.

«Hils på Mons. Han er født på Li gård, men bor nå i Asker sammen med oss. Vi gleder oss til livet med Mons», skriver Engen til et bilde av hjerteknuseren.

Engen bekrefter til Nettavisen at hun har adoptert en av «Farmen»-kattungene, og forteller at hun bestemte tidlig i «Farmen»-oppholdet at hun ønsket å ta med seg en av de små hjem.

– Jeg er jo kattedame «deluxe», og falt pladask for de kattungene. I det øyeblikket vi flyttet inn på gården så vi jo disse små nøstene, og jeg tenkte med en gang at en av disse skal bli med meg hjem.

– I flere uker gikk jeg og sa til de andre deltakerne at en av de kattungene skulle bli min, men at jeg måtte bare spørre mannen når jeg kom hjem først, forteller Engen.

Fikk kattungen gratis

Da Engen omsider kom hjem fra gården var hun rask med å informere ektemannen om planene, og 42-åringen forteller at han absolutt ikke var vond å be.

– Han var nok så glad for at «konemor» var hjemme at jeg tror jeg kunne spurt om akkurat hva jeg ville i det øyeblikket, sier hun lattermildt.

Katt skulle det altså bli på Engen, og like etter at hun var tilbake i 2022 tok hun kontakt med eierne av gården, som kattene tilhører, og forhørte seg om mulighetene for å adoptere en av kattungene. Det var det, og bare et par dager etter at programmet var ferdig innspilt på Li gård tok Engen med seg barna og reiste tilbake til gården for å hente lille Mons.

I utgangspunktet hadde Engen tenkt at hun skulle kjøpe Mons av hans opprinnelige eiere, men som en takk for at hun og de andre «Farmen»-deltakerne hadde passet så godt på kattene deres under oppholdet, fikk hun adoptere kattungen gratis.

– Det er veldig hyggelig at jeg fikk ta med meg Mons hjem, både som et minne og som en del av opplevelsen. Så lever «Farmen» videre litt lenger, sier den ferske kattemammaen.

Lille Mons er nå godt etablert i Asker, og Engen forteller at han får mye kos og kjærlighet av sin nye familie. Navnet Mons er det de som har gitt han, men Engen forteller at han fort kan få både ett og to navn til.

– Han het ikke Mons, det er det vi som har bestemt. Vi hadde familieråd om hva katten skulle hete, men ble ikke enige, så da ble det Mons rett og slett. Han kommer nok til å få litt forskjellige kallenavn.

Ville adoptere «Farmen»-hunden – fikk ikke lov

At «Farmen»-deltakerne knytter et ekstra bånd til dyrene på gården er ingen ukjent sak, og det er absolutt ikke første gang en deltaker vil ta med seg en del av «Farmen»-eventyret hjem.

I 2017 deltok komiker Tore Petterson (43) i kjendisutgaven av det populære TV 2-programmet og knyttet et tett bånd med hunden Balto. I etterkant av deltakelsen hadde Petterson et stort ønske om å kjøpe Balto, men fikk ikke lov.

– Balto lyste opp «Farmen»-oppholdet mitt. Han var den eneste årsaken til at jeg holdt ut så lenge på gården. Jeg ble så knyttet til ham, så jeg kunne ikke reise fra ham, uttalte Petterson til VG.

Også i fjor fikk en av «Farmen»-dyrene et nytt hjem etter endt innspilling. Den gang var det Thorvald Nyquist (51) som tok med seg en katt hjem.

– Etter å ha levd med dyrene i ti uker lærer man de godt å kjenne, også kattene. Dette var to katter med en uvanlig tydelig personlighet, og som jeg tenkte ville bli en god match om den kom hjem til oss i Asker. Derfor sendte jeg en melding om at jeg hadde lyst til å overta en av kattene, og det fikk jeg, fortalte Nyquist til Nettavisen da.