Arbeidsledigheten litt ned i Kongsvingerregionen

KONGSVINGER: 182 personer er helt arbeidsledige i Kongsvinger kommune. Det er 20 færre enn på samme tid i fjor.

DEL

Det viser ferske tall fra NAV Innlandet.

Totalt er det 1932 helt arbeidsledige i det som noen uker til er Hedmark fylket, men som etter nyttår inngår i nye Innlandet fylket.

Det er 49 færre enn på samme tid i fjor, og utgjør 2,0 prosent av den totale arbeidsstyrken.

For Kongsvinger del er 2,2 prosent av arbeidsstyrken helt ledige. Tendensen er omtrent lik i de fleste andre kommuner i regionen. I Nord-Odal, for eksempel, er det 38 personer som står uten jobb. Det utgjør 1,6 prosent av arbeidsstyrken.

I nabokommunen i sør er tendensen den samme. Totalt er 57 personer uten jobb i Sør-Odal, en nedgang 13 personer. Det utgjør 1,4 prosent av kommunens arbeidsstyrke.

I grensetraktene er 76 personer uten jobb. Det betyr at 2,7 prosent av arbeidsstyrken i Eidskog er uten jobb. Litt lenger nord, i Grue, er tallet 51 personer uten jobb. Det utgjør for kommunens del 2,4 prosent av arbeidsstyrken.

I Åsnes er det faktisk en økning i antallet arbeidsledige. Nå er 76 personer uten jobb i kommunen, en økning på tre personer sammenlignet med i fjor. Det utgjør 2,2 prosent av arbeidsstyrken i Åsnes.

I Våler er nedgang på hele 12 personer. Det betyr at det per nå er 30 personer uten jobb i kommune, eller 1,7 prosent av arbeidsstyrken.


Artikkeltags