Vil ha krafttak for yrkesfag

Sps skolepolitiske talskvinne Anne Tingelstad Wøien påpeker at en god yrkesfagutdanning er avgjørende for å få nok lærlingplasser og god nok grunnkompetanse i arbeidslivet.

Sps skolepolitiske talskvinne Anne Tingelstad Wøien påpeker at en god yrkesfagutdanning er avgjørende for å få nok lærlingplasser og god nok grunnkompetanse i arbeidslivet. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Vi trenger en egen melding til Stortinget om yrkesfagene, sier Senterpartiets skolepolitiske talskvinne Anne Tingelstad Wøien.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Jeg ser fram til en bred og god evaluering av Kunnskapsløftet til våren. Men mener at alle tilbakemeldingene vi har fått om at innretningen på yrkesfagene ikke gir de resultatene vi ønsker, betyr at det allerede nå bør signaliseres at vi trenger en egen melding om yrkesfagene, sier Tingelstad Wøien.

Tingelstad Wøien påpeker at en god yrkesfagutdanning er avgjørende for å få nok lærlingplasser og god nok grunnkompetanse i arbeidslivet.

– Hvordan vi innretter yrkesfagutdanningen har betydning for næringslivets muligheter i konkurranse med andre, og for næringslivets mulighet til å lære opp nye framtidige fagmedarbeidere, minner Sp-politikeren om.

– Vi må anerkjenne at yrkesfag og håndverksfag er fag, og at praktisk-estetiske fag handler om å ha dyktige fagfolk i framtida som for eksempel skal designe framtidens teknologiske produkter. Det handler om at vi har fagfolk som skal montere eller sette sammen framtidas vindmøller, eller montere og bygge kraftverk, turbiner eller tuneller. Det blir ingen overgang til en fornybar og mer miljøvennlig framtid uten at vi har fagfolk som er gode på å utvikle ny teknologi og fagfolk som er gode på å bygge eller montere det som utvikles, sier Tingelstad Wøien.

Hun mener det er viktig at både elever, foreldre og utdanningspolitikere ser viktigheten av yrkesfagene.

En stortingsmelding er en rapport fra regjeringen til Stortinget om arbeid som er gjort på et spesielt felt, eller drøfting av framtidig politikk. (ANB

Artikkeltags