Smakfull norsk seier

Med godt tak i det norske flagget gikk kokkene Geir Magnus Svae og Christer Rødseth til topps i en internasjonal konkurranse i Sør-Korea.

Med godt tak i det norske flagget gikk kokkene Geir Magnus Svae og Christer Rødseth til topps i en internasjonal konkurranse i Sør-Korea. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Norske kokker har virkelig fått smaken på gull under internasjonale kokkekamper.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

I mars gikk 26 år gamle Ørjan Johannessen til topps i Bocuse d'Or Europe i Brussel, og nå har Geir Magnus Svae og Christer Rødseth fulgt opp med å vinne en internasjonal konkurranse i Sør-Korea.

Veien til seieren i Global Chefs Challenge var lang for duoen. For først ble det arrangert finaler i de sju regionene som hører hjemme under verdenskongressen for kokker, WACS.

Og i selve finalen måtte de sju lagene tilberede en fireretters meny til 12 personer i løpet av fem timer.

Det norske laget gikk for en vegetarrett til forrett, fiskerett av Sterlingkveite fra Hjelmeland, kjøttrett av oksebryst indrefilet og jordbær til dessert. Det hele ble selvsagt servert på norske tallerkener som var fra Figgjo.

Når det var unnagjort måtte de 14 kokkene vente et helt døgn før resultatet forelå.

– Magefølelsen har variert hele tiden. Derfor var det ekstra gøy å dra seieren i land, gliser Geir Magnus Svae og Christer Rødseth da det endelig var avgjort.

– Det har vært tøffe konkurrenter og dyktige lag vi har brynt oss mot. Vi er så glade! Dette var moro, sier duoen.

Geir Magnus Svae fra Vikersund er manager for det norske junior-kokkelandslaget og kjøkkensjef på Tyrifjord Hotell, mens Christer Rødseth fra Aurskog også tilbringer noe av sin tid på junior-kokkelandslaget, men jobber til daglig som kokk på Le Grand Comptoir på Gardermoen.

– Dette var en helt fantastisk finale for oss her i Korea. Vi gratulerer våre kokker, og har fått en pangstart på jobben vi skal gjøre fram mot Stavanger 2.- til 6. juli om to år, sier prosjektleder Jørn Snorre Andersen og NKL president Kristine H. Hartviksen.

Den internasjonale kokkekongressen WACS arrangeres altså i Stavanger om to år. Til den tid har Svae og Rødseth den smakefulle tittelen WACS-mestere. (ANB)

Artikkeltags