Slobrua er fullbooket hele sommeren: – Jeg vil ikke anbefale noen å stikke innom

MER ENN FULLT: De neste fire månedene får Slobrua besøk av 800 turistbusser. Torsdag var det storinnrykk da 150 koreanere spiste lunsj samtidig. Denne gjengen er på rundreise i Norge, Danmark, Sverige og Russland. Kim Hak Seon (t.v.) og Hong Doo Lye forsynte seg av buffeten.

MER ENN FULLT: De neste fire månedene får Slobrua besøk av 800 turistbusser. Torsdag var det storinnrykk da 150 koreanere spiste lunsj samtidig. Denne gjengen er på rundreise i Norge, Danmark, Sverige og Russland. Kim Hak Seon (t.v.) og Hong Doo Lye forsynte seg av buffeten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

SØR-ODAL: For å få økonomien til å gå rundt har innehaver Grimur Vilhelmsson måttet finne nye løsninger for gjestegården og motellet. Det får konsekvenser for lokalbefolkningen.

DEL

Onsdag kveld skrev islendingen under en kontrakt med Korean Airlines som sikrer restauranten besøk av 320 busser med gjester i løpet av sommermånedene og september.

Fra tidligere har Vilhelmsson gjort avtale med ytterligere 500 busser fra koreanske, russiske og norske reiseselskaper. Dette fører til at gjestegården og motellet er fylt til randen de neste fire månedene.

Her kan du bruke Google Street View til å se deg rundt i området som må være ett av Hedmarks mest besøkte turistmål (saken fortsetter under):

– Veldig beklagelig

Etter måneder med svært lite inntekter, er Vilhelmsson godt fornøyd med å ha landet avtalene. Han synes likevel det er leit at det må gå utover lokalbefolkningen.

– Jeg vil ikke anbefale noen å stikke innom i sommer – det kan bli vanskelig å få seg en plass å sitte. Servicen kan også oppleves som dårlig. Det er veldig beklagelig, men jeg må være ærlig på dette, sier Vilhelmsson. 

Det kan i sommer bli opptil 150 gjester i lokalet samtidig hver dag, og det betyr at både kafeteriaen og à la carte-restauranten må benyttes. Motellet er også fullbooket til utgangen av september.

Turisme er redningen

Innehaveren legger ikke skjul på at Slobrua har gått dårlig økonomisk i det siste. For å sikre inntekter har Vilhelmsson brukt mye tid på å tenke ut nye løsninger, og har kommet fram til at turisme kan være redningen.

– Det er dette jeg vil satse på. Det har vært tøft økonomisk å drive Slobrua, men nå skjer det endelig noe, sier Vilhelmsson.

FULLT: Innehaver Grimur Vilhelmsson viser fram booking-kalenderen for sommeren. – Vi har ikke kapasitet til å ta imot andre gjester, forklarer han, og sikter til alle de røde feltene.

FULLT: Innehaver Grimur Vilhelmsson viser fram booking-kalenderen for sommeren. – Vi har ikke kapasitet til å ta imot andre gjester, forklarer han, og sikter til alle de røde feltene. Foto:

– Er du redd for at lokalbefolkningen vil føle seg avvist, og la være å komme resten av året?

– Jeg håper folk har forståelse for at jeg må bygge forretning. Jeg er nødt til å få det til å rulle rundt – jeg har tross alt ansvar for 12 ansatte som igjen har ansvar for egne familier, sier innehaveren.

Trenger flere

Vilhelmsson håpet å kunne klare seg med de 12 ansatte denne sesongen for å unngå flere lønnsutgifter, men etter den nye kontrakten kom i havn, ser han at det blir for stor arbeidsmengde på hver enkelt.

– Jeg er veldig fornøyd med de ansatte jeg har, men jeg trenger flere for å dekke behovet. Jeg regner med å ansette mellom fire og seks ekstra, tror Vilhelmsson.

TRAVLE DAGER: Øyvind Eliassen fra Kongsvinger er fersk daglig leder ved Slobrua, og får svært travle dager i sommer.

TRAVLE DAGER: Øyvind Eliassen fra Kongsvinger er fersk daglig leder ved Slobrua, og får svært travle dager i sommer. Foto:

Selv om gjestegården som spisested vil være ganske utilgjengelig for lokalbefolkningen i sommer, vil det fortsatt være mulig å booke minnestunder og andre arrangementer.

– Ja, vi skal klare å ta på oss dette. Bare ring i god tid, oppfordrer Vilhelmsson, som allerede torsdag tok fatt på den travle sesongen med 150 lunsjgjester, 60 middagsgjester og 75 overnattingsgjester fra Korea.

GOD STEMNING: Koreanerne tok en hvil utenfor gjestegården etter buffet-måltidet.

GOD STEMNING: Koreanerne tok en hvil utenfor gjestegården etter buffet-måltidet. Foto:

ANKOMST: En stor mengde turister på vei inn for å spise. Senere torsdag kom busser med overnattingsgjester.

ANKOMST: En stor mengde turister på vei inn for å spise. Senere torsdag kom busser med overnattingsgjester. Foto:

Artikkeltags