Sju av ti bryter miljøregler

Klif kontrollerer blant annet  renseanlegg, industriprosessanlegg, avfallsmottak og tanker med kjemikalier og avfall.

Klif kontrollerer blant annet renseanlegg, industriprosessanlegg, avfallsmottak og tanker med kjemikalier og avfall. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

I 2011 brøt sju av ti kontrollerte bedrifter miljøregelverket som blant annet skal hindre skadelige utslipp og naturødeleggelser.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det viser Klima- og forurensingsdirektoratets oppsummering.

I 2011 gjennomførte Klima- og forurensingsdirektoratet (Klif) rundt 1.200 tilsyn av landbasert industri, samt rundt 400 andre tilsyn, blant annet på oljeplattformer. Resultatene viser at næringslivet gambler med miljøet, skriver Dagsavisen.

– Både små industribedrifter og store industrikonsern er for dårlige til å tenke på hva slags risiko deres virksomhet innebærer for miljøet og naturen, sier Bjørn Bjørnstad, leder av tilsynsavdelingen i Klif.

De mest alvorlige bruddene på miljøregelverket blir politianmeldt. I fjor skjedde dette elleve ganger, og kjente selskaper som SAS og Yara er blant de selskapene som ble anmeldt for brudd på regelverket.

På egen hånd har Klf kontrollert blant annet 12 oljeplattformer på norsk sokkel.

– Dette avdekket at flere operatører har for dårlig beredskap ved akutt forurensning, noe vi synes er alvorlig, sier Bjørnstad. (ANB-NTB)

Artikkeltags