Philip fikk drømmejobben

Philip Thoresen sammen med sin noe mer kjente TV-kollega Christian Strand.

Philip Thoresen sammen med sin noe mer kjente TV-kollega Christian Strand. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Philip Thoresen (28) ble stemt fram til drømmejobb på TV.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

I jakten på ny programleder, lot lokal-tv-kanalen TV8 seerne selv velge kandidatene.

Philip fra Oslo sjarmerte publikum og vant drømmejobben som reiseprogramleder i finalen.

TV8 brukte ukonvensjonelle metoder for å finne ny programleder til å lede sitt kommende reiseprogram.

I årets mest offentlige rekrutteringsprosess fikk tusenvis av seere bruke sosiale medier til å stemme frem finalistene til jobben.

Deretter måtte søkerne sjarmere både fagjury og publikum gjennom ni TV-sendte intervjurunder. Til slutt var det Philip Thoresen (28) som stod igjen som vinneren av drømmejobben.

– Det er fantastisk å vinne! Jeg sitter med en blanding av følelsen «kongen på haugen» og «sandkassen er min». Jeg har jobbet som konferansier i årevis, og det blir veldig deilig å endelig få et kamera foran seg, sier TV8s nye programledertalent.

Her kan du se Philips søknadsfilm, som sanket over 1000 «likes» på Facebook

TV8-jakten er en del av kanalens satsning på seerinvolverende.

Andreas Brøvig, ansvarlig redaktør i TV8, sier han har tro på TV-konsepter som integrerer nye digitale løsninger som gir seerne innflytelse på det som skjer på skjermen.

– Medievanene er i endring mot en mer deltagende underholdningskultur. Dagens publikum vil gjerne være med å bestemme. Derfor tok vi søknadsprosessen ut på TV-skjermen og lot publikum velge kandidater i sosiale medier. Dette er framtidens TV, sier Brøvig

Kjente programledere som Christer Falck og Christian Strand var en del av juryen som vurderte finalistenes prestasjoner. Strand er også positiv til denne typen åpne rekrutteringsprosesser.

– Det er en fin måte å finne nye talenter på! Terskelen er lav slik at alle som går med en TV-drøm i magen kan prøve seg. Resultatet her var at vi fant en leken og nysgjerrig programleder som evner å få med seg seeren. Det er gode kvaliteter å ha når han skal lede et reiseprogram, sier Christian Strand.

I løpet av TV8-jaktens ni reiseprogrammer måtte Thoresen prøve seg som alt fra kjendisreporter til guide på et museum, og i søknadsfilmen var han reiseleder på Solli plass.

Nå skal hjemlige trakter byttes ut med savannen i Kenya, pyramidene i Egypt og Atlanterhavsøya Madeira.

– Oppgavene var veldig morsomme! Det gjelder å legge en bråte av seg selv inn i arbeidet, for å skape en gjenkjennelseseffekt og for få de rundt deg til å føle seg avslappet, forklarer TV8-jaktens nykårede vinner. (ANB)

Artikkeltags