Partene i samtaler

Partene møttes til forhandlingsbordet igjen torsdag. Her ser vi Tone Rønoldstangen, Arne Johannessen og Pål N. Arnesen fra arbeidstakersiden.

Partene møttes til forhandlingsbordet igjen torsdag. Her ser vi Tone Rønoldstangen, Arne Johannessen og Pål N. Arnesen fra arbeidstakersiden. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Partene i storstreiken møttes hos Riksmekleren klokka 17 torsdag. Ifølge Unios forhandlingsleder dreier det seg kun om samtaler, ikke om mekling.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Forhandlingsleder Arne Johannessen i Unio sier til NTB at han ikke regner med at møtet blir spesielt langt. På spørsmål om når det kan bli mekling, svarer han at det avhenger av hva motparten har å komme med.

– Det ligger i sakens natur at så lenge vi har noe å snakke om, er det grunnlag for å snakke sammen, sier Johannessen.

Sonderinger

– Det er fortsatt kun snakk om sonderinger, sa forhandlingsleder for LO Stat, Tone Rønoldtangen, på vei inn til møtet. På spørsmål om mekling er langt unna svarer hun følgende:

– Det vet vi ikke.

Pål N. Arnesen, forhandlingsleder for LO Stat, sier det ikke er tid for mekling nå.

– Vi er i streik. Det er det vi legger til grunn, sier Arnesen.

– Glad for dialog

I en kommentar sier LO-leder Roar Flåthen at det er opp til mekleren å vurdere om det er grunnlag for å starte mekling.

– Jeg er glad for at partene har dialog og for at de skal til mekleren nå. Så lenge det er dialog er det håp, sa Flåthen til NTB rett før klokka 17.

Det andre møtet

Riksmekler Kari Gjesteby kalte partene i statsoppgjøret inn til samtaler også torsdag formiddag. Møtet varte en knapp time, men det kom ingen avklaring.

Streiken i offentlig sektor fortsetter uansett fram til et eventuelt meklingsresultat foreligger. Den omfatter flere enn 50.000 arbeidstakere organisert i Unio, YS og LO. Streiken er blitt trappet opp etter at meklingen brøt sammen natt til torsdag i forrige uke.

Oslo er et eget tariffområde, og her er Unio og YS i streik. (ANB-NTB)

Artikkeltags