Oslo Børs i pluss

Øyvind Eriksen kan glede seg over et pent aksjehopp for Aker Solutions onsdag.

Øyvind Eriksen kan glede seg over et pent aksjehopp for Aker Solutions onsdag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Hovedindeksen på Oslo Børs tok seg onsdag opp etter fallet tirsdag og endte med en vekst på 0,12 prosent til 402,20 poeng.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Hovedindeksen steg fra børsåpning onsdag morgen, men begynte å falle utover dagen. På ettermiddagen kom det en ny oppgang, nok til å løfte hovedindeksen over nivået fra tirsdag.

Børslokomotivet Statoil med en oppgang på 1,43 prosent bidro til å løfte hovedindeksen. Det gjorde også Telenor, som endte dagen med en oppgang på 2,22 prosent, og Hydro som steg 0,83 prosent. Blant selskapene med størst oppgang var Marine Harvest, som steg 4,85 prosent etter å ha meldt om økt produksjonsvolum i første kvartal.

Øvrige store selskaper gikk i rødt onsdag. DNB falt 2,51 prosent og Yara endte dagen med en nedgang på 1,28 prosent. Aker Seafoods' verdi ble svekket med 1,49 prosent.

Oljeprisen fortsatte å falle onsdag fra dagen før. Et fat nordsjøolje var onsdag ettermiddag blitt 0,55 prosent billigere og kostet 112,53 dollar. Amerikansk lettolje ble omsatt for 96,22 dollar, en nedgang på 1,15 prosent. (ANB-NTB)

Artikkeltags