De slår seg sammen

JOBBER SAMMEN: Nå skal de tre lokale næringshagene jobbe sammen under «paraplyen» Sør-Hedmark næringshage. Fra venstre: Thomas Hansen, Tove Gulbrandsen, Eric Utgården, Borge Nordfjeld, Morten Herud og Anette Strand Sletmoen. FOTO: PER HÅKON PETTERSEN

JOBBER SAMMEN: Nå skal de tre lokale næringshagene jobbe sammen under «paraplyen» Sør-Hedmark næringshage. Fra venstre: Thomas Hansen, Tove Gulbrandsen, Eric Utgården, Borge Nordfjeld, Morten Herud og Anette Strand Sletmoen. FOTO: PER HÅKON PETTERSEN

Artikkelen er over 1 år gammel

KONGSVINGER: Ved å forene kreftene skal de lokale næringsrådgiverne gjøre en enda bedre jobb med å utvikle lokale bedrifter.

DEL

– Vårt mandat er å hjelpe gamle og nye bedrifter til å utvikle seg, og vi måles på resultatene bedriftene oppnår. Det er slik vi ser om jobben vi gjør er god nok, understreker Borge Nordfjeld, daglig leder i Sør-Hedmark næringshage.

– Hvordan vil folk merke endringen?

– Å samarbeide har vi gjort lenge, men ved å slå oss sammen kan vi utnytte kunnskapen og erfaringene vi alle seks ansatte sitter med på en helt annen måte enn tidligere. Forhåpentlig vil vi kunne gi enda mer kvalifiserte råd nå fordi vi får en bredere kompetansebasis, slår næringsrådgiverne fast.

Beholder kontorene

I fjor ga SIVA Magnor næringshage (MNH) det regionale ansvaret for rådgivning mot næringslivet, men i stedet for å svekke de andre næringshagene ønsker de i stedet å få med seg dem på laget videre.

Dagens lokasjoner skal fortsatt bestå. Det vil si at Tove Gulbrandsen fortsatt får arbeidssted på Skarnes, mens Anette Strand Sletmoen vil holde til på Flisa.

– Kort avstand til bedriftene og gründerne er fortsatt svært viktig, understrekes det.

Morten Herud påpeker at samarbeidet med SINTEF Raufoss Manufacturing (SRM) som omstillingsverktøy blir svært viktig. Mange bedrifter står foran høyst nødvendige automatiserings og effektiviseringsprosesser for å tilpasse seg nye krav. Der har næringshagen og SRM muligheter til, og ønske om, å bidra.

– 7Sterke vil fortsatt være en viktig samarbeidspartner for deler av jobben vi skal gjøre. Bedriftene skal være i fokus, og ved at vi går sammen blir vi mindre sårbare enn tidligere.

Vil involvere elevene

Samarbeidet med skolene lokalt skal bidra til å stimulere nysgjerrigheten blant elevene på realfag – blant annet ved å sørge for at enda flere får besøke Newton-rommet på Magnor.

– Det handler om å få rådgivingstjenestene på de ulike skolene til å kommunisere likt, slik at unge foretar riktig utdanningsvalg for seg selv – og involvere oss ekstra i lærlingespørsmålet. Vi ønsker å bidra til at bedriftene får de lærlingene de trenger, og at unge velger fag det faktisk er behov for flere fagfolk i.

Satsingen på elevbedrifter er noe av det som skal stimuleres videre, og målet er å sørge for at de unge får en bedre forståelse for arbeids- og næringslivet tidlig.

– Kommune- og landegrenser betyr mindre enn før i arbeidet vårt, og slik er virkeligheten i næringslivet også. Vi har nå begynt å knytte kontakter både over svenskegrensa og over fylkesgrensa mot Akershus.

– Kan dere hjelpe med «alt» en nystartet eller etablert bedrift trenger bistand til?

– Ofte er vår viktigste jobb å bruke nettverket på en lur måte. Vi seks har en allsidig bakgrunn, men det er ikke alltid vi selv sitter på eksakt relevant kompetanse når en bedrift trenger hjelp til å utvikle et produkt eller produksjonsprosessen sin. Derimot vet vi ofte hvor de kan få den beste hjelpen.

Artikkeltags