Ali Almaleki, som opprinnelig kommer fra Irak, har åpnet kiosk og dagligvarebutikk i KOBBL-bygget.

Han håper at den vil gå så bra at han om kort tid kan utvide. Ali og hans far startet en lignende butikk i Bodø som etter hvert ble så populær at de måtte utvide til mye større lokale og kalte den for «Asia1000».

Varer fra hele verden

Ali skal flytte til Kongsvinger for å etablere seg her med samme konseptet.

I butikken har han dagligvarer fra hele verden. Her kan du få alt fra indisk krydder og arabisk kaffe til kaker og sunn snacks. Ali tar gjerne lokalbefolkningen med på en kulinarisk «vandring» blant sine eksotiske varer.

– Jeg ønsker at kundene skal bli kjent med hva jeg selger og hvis min butikk blir like populær her i Kongsvinger, vil jeg døpe også denne om til «Asia1000», sier Ali og smiler lurt.

Varm mat

I butikken har han også fått plass til et lite kjøkken hvor han tilbereder og selger varm mat. Den lager han fra sortimentet han har i dagligvarebutikken.

– Jeg ønsker å ta opp konkurransen om lunsj-kundene og i tillegg blir det en liten kafé hvor du får kjøpt kaffe og kaker, sier Ali Almaleki.

Frokostkunder

Som nyinnflyttet kjenner ikke Ali så godt til miljøet her i byen. Derfor vil han teste ut ulike åpningstider og prøver samtidig å ha åpent på søndager.

– Jeg vil ha åpent når det er folk ute i gatene. Kanskje allerede tidlig på morgenen når folk er på vei til jobb eller elever på vei til skolen.

– Jeg får se, men jeg vil gjerne ha åpent når det er liv i gatene, sier Ali Almaleki.

–Hvordan har åpningsdagen din vært?

– Den har vært grei, det har vært noen innom og handlet. Jeg har jo bare hatt opp i noen timer og må være tålmodig, sier Ali mens han setter ut mer frukt og grønnsaker utenfor butikken som et fristende blikkfang i Storgata.