– Ja, nå satser vi på ferskvarer i Kaffegata, og åpner Kaffegata Landhandel AS i mai, sier Roy Dreier, som driver Dreier Gaarden sammen med samboer Siri Retteraasen.

De har drevet med frilandsgris i i Mosogn i to år, og har konsesjon på 2100 gris.

Bruker lokale leverandører

Samboerparet har leid lokaler i Kaffegata på Flisa, der Kaffegata Blomster hadde lokaler. Der skal Dreier sette i stand et kjøkken, det blir ferskvaredisk, bakervarer, kaffebar og kanskje noen flere overraskelser når åpningen nærmer seg.

Dreier vil ha lokale råvarer i butikken, og har allerede knyttet til seg Max Ivan, Evensen Baker & Conditori på Kirkenær, kjøtt fra egne griser og storfe fra Jon Halvor Beitnes og Marie Negård i Hof.

Fisken tar de fra Knustad & Holen AS fra Hamar.

– Her blir det i hovedsak varer som ikke allerede er på Flisa, sier Dreier.

Drømt om landhandel

Dreier og Retteraasen har tenkt tanken om egen landhandel i lang tid. Da ferskvarediskene og fiskediskene ble borte fra Flisa, så de sjansen til å satse.

– Jeg tror at spesielt fiskedisken vil trekke folk. Dette har folk savnet. De har reist til Hamar for å handle god fisk, nå kan de få den på Flisa igjen, sier Roy Dreier, og ser fram til åpningen.

Nå går dagene med til planlegging og anskaffelse av utstyr. Han satser på å holde kostnadene på istandsetting av lokalene så lave som mulig.

– Vi har investert i egen kjølebil, og har muligheten til å hente varer fra Rudshøgda. Selv om det er lokalt kjøtt, så må det innom der for godkjenning, sier Dreier.

Det investeres i nytt kjøkken i lokalene, for det skal være noen varmretter og hjemmeproduserte supper.

– Foreløpig er vi små, og vi må bygge oss opp og se hvordan dette tas imot og hva slags varer folk vil ha. Her kan de også bestille kjøttvarer og komme innom og hente, eller vi kan kjøre ut. Jeg tror en slik butikk vil være unik og trekke folk til Flisa, det er slike ting vi må satse på, mener Dreier.

Åpningen i mai vil passe bra med både grillsesong og lokale arrangement. I fjor var de med på Sankthans på Kirkenær med sine burgere. Med så stor suksess at de er med i år også. I tillegg er det både Mart`n og i august er de klare for Trestokkfestivalen.

– Det blir ei hektisk periode framover, men både venner og kjente stiller opp og hjelper til. Vår intensjon er at dette skal gå bra, og vi håper lokalbefolkningen setter pris på tilbudet og bruker oss. Og at vi kan trekke flere handlende til Flisa, sier Roy Dreier.