Gå til sidens hovedinnhold

Her er festningsrommene

Artikkelen er over 8 år gammel

Bli med Glåmdalen på en smugtitt inn i det nye hotellet på festningen!

Arnt Mikalsen, som skal drive det nye Kongsvinger Festningshotell, tar med Glåmdalen på en omvisning i det nye hotellbygget.

Fra 1. mars 2013 kan gjester fra både inn- og utland innta den nye hotellperlen, fordelt på tre etasjer, 28 til 36 hotellrom og opptil 84 sengeplasser.

– Vår filosofi er å kombinere det moderne med det gamle. Samtidig skal det gå en rød tråd i alt hva gjør, med historiske røtter i Kongsvinger festning og Øvrebyen. Ingen vil noen gang kunne etterligne det vi får til her. Jeg vet ikke om en festning i Europa som får en så grundig ansiktsløftning fra grunnen av som her, sier hotellsjefen stolt.

Spesialbestilte varer

Gjesterommene vil være rundt 30 kvadratmeter, suitene opp mot 70 kvadratmeter.

– Jeg er glad for at vi har fått til et hotellbygg med så store rom. Dette blir det mest moderne hotellet i Norge, i ett av de eldste byggene, sier Mikalsen.

Radiatorene er spesialbestilt i gammel stil. Enkelte steder er originalpanelet bevart. Fasaden er renovert, vinduene og taket er restaurert.

I vår hadde Arnt Mikalsen et håp om å åpne det nye hotellet rundt juletider. Nå er den store dagen forskjøvet og satt til 1. mars 2013.