Han er årets gründer

Hans Reidar Melby sammen med samboer Tina Haug og ordfører Knut Gustav Woie.

Hans Reidar Melby sammen med samboer Tina Haug og ordfører Knut Gustav Woie. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Hans Reidar Melby (32) fra Eidskog ble i dag overrakt prisen Årets Unge Gründer 2012 av fylkesordfører Dag Rønning.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Overrekkelsen skjedde i forbindelse med Hedmark fylkestings møte på Hamar onsdag morgen. Melby har i dag sitt eget gravefirma med ti ansatte i sin hjembygd.

Juryen har lagt vekt på dette i sin begrunnelse:

«Juryen vurderte årets prisvinner til å være den kandidaten som oppfylte flest av kriteriene i statuttene for prisen. Juryen mener at årets prisvinner har opplevd både oppgangs- og nedgangstider. Prisvinneren kan vise til gode økonomiske resultater, samarbeid og verdiskaping lokalt, sysselsetting, og prisvinneren har bidratt til utvikling i Hedmark.

Juryen mente at prisvinneren har vist et stort samfunnsansvar/samfunnsengasjement i form av deltakelse i blant annet kampanjen “Bry deg” og innkjøp av hjertestarter til Eidskog fotball, samt til alle firmaets biler. Prisvinneren har også sørget for at alle ansatte i bedriften har gjennomført hjertestarterkurs og nødvendig sertifisering.

Prisvinneren har vist nytenking innen en tradisjonell bransje, da spesielt innen helse, miljø og sikkerhet.

Juryen la vekt på prisvinnerens fokus på familieliv, sysselsetting og lokal verdiskaping i utvelgelsen av åres prisvinner.

Vinneren av prisen Årets Unge Gründer 2012 er Hans Reidar Melby, eier og daglig leder av Melby Maskin AS.»

Hjem fra Oslo

– For meg var det viktig å komme meg hjem fra Oslo og lage en arbeidsplass som var klar til jeg fikk familie, sier eidskoggutten.

Det gikk ikke over natta å bygge opp et firma med pluss i regnskapet. Han var også opptatt av å bygge opp firmaet på riktig måte.

– Vi kunne ikke ha de største og kuleste maskinene i starten, og vi hadde bare gamle pickuper. Vi bygde bedriften, sier Hans Reidar.

Bedrift med særpreg

Melby Maskin AS er en bedrift med særpreg i markedsføringen, og de satser litt ekstra for sambygdingene sine. I stedet for vanlige annonser som forteller hva de tilbyr, har gutta slått til med budskap som oppfordrer til å holde seg unna rusmidler og lignende.

– Folk flest vet hva vi driver med, så det er ikke noen vits i å bruke penger på å fortelle det. Klarer vi i stedet å hjelpe noen, blant annet gjennom kampanjen «Bry deg», så er jeg mye mer opptatt av det. I år har vi gått til innkjøp av hjertestarter i alle bilene våre og en til Eidskog fotball.

Melby har selv kjørt gravemaskin fra han var 16, og tok over entreprenørfirmaet som 24-åring. Han driver i dag et firma med ti ansatte hvor ni av dem er i fra Eidskog.

Melby Maskin AS er et firma med familiefokus hvor ingen er pålagt arbeidstid utover åtte effektive timer. Det tilrettelegges for at de ansatte kan ha et godt familieliv.

Formålet med prisen

Hedmark fylkeskommune opprettet 14. juni 2011 prisen Årets Unge Gründer. Formålet med prisen er å stimulere til og fremme etableringsvilje og nyskaping blant personer under 35 år. Prisen er ment å bidra til økt fokus på entreprenørskap og innovasjon blant unge i Hedmark.

Dette er andre gangen fylkeskommunen deler ut prisen Årets Unge Gründer, og prisen er på 50.000 kroner.

Juryen for 2012 har bestått av:

? Anders Enger - Ungt Entreprenørskap

? Unni Flengsrud – Innovasjon Norge

? Øyvind Nordstrand – Hedmark Kunnskapspark

? Per Ove Væråmoen – Hedmark fylkeskommune/enhet for næring og nyskaping

? Lasse Juliussen – fylkesråd Hedmark fylkeskommune

? Ingunn Hermansen – NHO Innlandet

Det ble i alt vurdert 11 innsendte forslag til kandidater.

Artikkeltags