Forbundet gir grønt lys

Artikkelen er over 5 år gammel

Men KILs daglige leder Asger Jensby vil ikke at klubben skal framstå som streikebrytere. LIVE | RADIO |

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Fagforbundet i Kongsvinger uttalte til Glåmdalen Nett mandag formiddag at de så på gjennomføringen av kampen mellom KIL og Notodden som klart streikebryteri.

Det får KIL Toppfotballs daglige leder Asger Jensby til å ta til motmæle.

– Jeg er blitt oppringt fra Fagforbundet ved to anledninger denne helga. Først på lørdag der det ble gitt klart uttrykk for at KIL var streikebrytere, og den samme telefonen fikk jeg mandag formiddag.

LES OGSÅ: – Klart streikebryteri

– Vi forholder oss til den dispensasjonen som ble gitt fra Kongsvinger kommune, og kampen vil derfor bli gjennomført som planlagt, sier Jensby til Glåmdalen Nett.

– Jeg har også pratet med fungerende kommunalsjef Rune Lund, og han understreker at kommunen ikke ser på dette som streikebryteri.

LES OGSÅ: Kampen spilles likevel

Mandag var Jensby også i kontakt med Norges Fotballforbund, og fikk også der grønt lys til å gjennomføre 1.divisjonsoppgjøret.

– Fotballforbundet vil ikke gripe inn i det som nå blir kalt et lokalt arrangement, og det har de også gitt beskjed om til Fagforbundet, sier KILs daglige leder.

Han understreker at KIL gjerne vil unngå å få stempelet som streikebrytere, og at det aller meste av innsatsen som skjer i forbindelse med kampene på Gjemselund gjennomføres på dugnad.

– Jeg vil gjerne sammenligne dette med hvis en skole ble rammet av at lærerne ble tatt ut i streik. Hvis de foreldrene som ikke er pedagoger eller lærere overtar undervisningen, blir ikke dette sett på som streikebryteri.

HVA MENER DU? TA DEL I DISKUSJONEN HER!

Artikkeltags