Fjeld kjøper konkurrent

Livsverk: Tidligere i dag undertegnet Wito-gründer Tom Wiggo Bjerknes (til venstre) en intensjonsavtale om salg av 70 prosent av aksjene i sitt entreprenørfirma til Ø. M. Fjeld, representert ved administrerende direktør Kjell Bjarte Kvinge.
Foto: Jens Haugen

Livsverk: Tidligere i dag undertegnet Wito-gründer Tom Wiggo Bjerknes (til venstre) en intensjonsavtale om salg av 70 prosent av aksjene i sitt entreprenørfirma til Ø. M. Fjeld, representert ved administrerende direktør Kjell Bjarte Kvinge. Foto: Jens Haugen

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ø. M. Fjeld AS har inngått en intensjonsavtale med Tom Wiggo Bjerknes om kjøp av 70 prosent av aksjene i endreprenørfirmaet Wito AS i Eidskog.

DEL

– Nå går babyen, sier Wito-gründer Tom Wiggo Bjerknes.

Han startet virksomheten med to mann i 1997. I dag har han 42 ansatte og kan se tilbake på et år med 85 millioner kroner i omsetning. Det var Bjerknes som tok kontakt med storebror Ø. M. Fjeld.

– Vi har vokst kraftig og har kommet til et punkt i utviklingen hvor det er riktig å få inn en strategisk eier som kan tilføre oss kompetanse og ressurser på den strukturelle siden, sier Bjerknes.

Han forteller at samtalene med Fjeld gjennom vinteren og våren har vist at det er gjensidig respekt for den enkelte virksomhets kompetanse og kultur, noe som er helt avgjørende for å få til et godt samspill som begge selskapene tjener på.

Administrerende direktør i Ø. M. Fjeld AS, Kjell Bjarte Kvinge, er svært fornøyd med at selskapet nå får Wito med på laget.

– Wito har både kompetanse og markedskontakt som vil være med på å gi oss et løft i vår videre utvikling. Spesielt ser vi store muligheter i å videreutvikle Wito som en solid kompetansebedrift i det stadig voksende rehabiliterings- og vedlikeholdsmarkedet. Jeg er imponert over offensiviteten og veksten Wito har hatt de siste årene og har stor tro på at selskapet skal stabilisere seg på et omsetningsnivå i størrelsesorden 100 millioner kroner i løpet av de to-tre neste årene, sier Kvinge.

Wito har hovedkontor på Skotterud og har sine primærmarkedet i Kongsvinger-regionen og på Romerike, men har også betydelige oppdrag i Oslo.

Intensjonsavtalen som Ø. M. Fjeld og Wito undertegnet i formiddag, innebærer at partene skal bruke tiden fram til sommeren for å finne fram til verdien av selskapet.

Formell overdragelse av aksjene skal etter planen skje 1. september. De ansatte i selskapene ble orientert om handelen tidligere vi dag.

Artikkeltags