Nå rives det gule huset for å få plass til ny butikk

RIVES: Det gule bygget skal ned til fordel for to nye, moderne forretningsbygg. Det har lenge vært klart at Rema 1000 skal flytte fra Gartnerhallen og inn i det største bygget.

RIVES: Det gule bygget skal ned til fordel for to nye, moderne forretningsbygg. Det har lenge vært klart at Rema 1000 skal flytte fra Gartnerhallen og inn i det største bygget. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

SØR-ODAL: Gravemaskinene er i full gang med å rive det gule, avlange bygget mellom rådhuset og jernbanen på Skarnes.

DEL

Så fort bygget er jevnet med jorda, starter grunnarbeidet for å forberede to nye forretningsbygg.

I det største skal Rema 1000 inn.

Da Glåmdalen snakket med eiendomsutvikler Audun Aanesland i Risbu Eiendom AS i mars, trodde han på butikkåpning enten i oktober eller november. Ivrige handlende må nok vente noen uker ekstra, men han mener fortsatt at prosessen er godt i rute.

– Det har vært mye forberedelser som har tatt tid, men det går etter planen. Den fysiske byggingen vil ta fem eller seks måneder. Planen er å ferdigstille til jul, sier Aanesland.

Han tør ikke si noe sikkert om åpningsdato av Rema 1000 ennå.

To butikker på samme tomt

Det er et forholdsvis nytt bygg som nå må vike plass. Det gule huset sto ferdig i 1998 da Posten flyttet inn. Ti år senere ble kontoret nedlagt.

Fra 2015 til 2016 holdt Frivilligsentralen til i den delen der rivingen nå har startet. I den andre enden av bygget, mot stasjonstomta, har malebutikken ligget i en årrekke. Den har ennå ikke flyttet ut.

Omtrent der malebutikken ligger nå, vil det bli ført opp et mindre bygg på rundt 270 kvadratmeter. Flere har meldt interesse for å leie, men Aanesland og medeierne har foreløpig ikke landet på noe.

– Det blir et bygg som egner seg for all detaljhandelvirksomhet som kan supplere en stor dagligvarebutikk, beskriver Aanesland, uten å ville røpe hvem som ønsker å leie.

TO NYE BUTIKKER: De to byggene kommer på andre siden av fylkesvei 175 for rådhuset (t.h.). Bakerst blir det ny Rema 1000-butikk. illustrasjon: Son arkitektkontor

TO NYE BUTIKKER: De to byggene kommer på andre siden av fylkesvei 175 for rådhuset (t.h.). Bakerst blir det ny Rema 1000-butikk. illustrasjon: Son arkitektkontor

Tror på god omsetning

Hadeland Anlegg har fått oppdraget med grunnarbeidet mens Nittedal-firmaet Arealbygg skal sette opp de to forretningsbyggene.

Kommunen har hatt en finger med i spillet når det gjelder utforming, og byggene skal trolig bli kledd i hvit panel og grå plater. Mellom de to byggene blir det 65 parkeringsplasser. Et grøntareal skal anlegges mot rundkjøringen, fylkesvei 175 og fylkesvei 24.

Aanesland mener beliggenheten er svært god.

– Jeg tror Rema 1000 kan oppnå en omsetning på 85 millioner kroner netto.

At fotgjengere midlertidig må krysse jernbanen 250 meter lenger unna tomta enn tidligere tror han ikke spiller noen stor rolle.

– Det bor mange mennesker på denne siden av jernbanen som ønsker å handle, påpeker Audun Aanesland.

SENTRAL BELIGGENHET: I bakgrunnen, over jernbanen, skimtes det nye KIWI-bygget.

SENTRAL BELIGGENHET: I bakgrunnen, over jernbanen, skimtes det nye KIWI-bygget. Foto:

Artikkeltags