Nå skal kidsa lære å kode

På bildet er Marthe Hedblom, Vegar Brandett, Kristian Botten Pedersen og Lucia Maksinova blant kodeglade elever på Sønsterud skole. Tilbudet blir nå fritidstilbud på kveldstid, åpent for alle barn mellom åtte og 13 år.

På bildet er Marthe Hedblom, Vegar Brandett, Kristian Botten Pedersen og Lucia Maksinova blant kodeglade elever på Sønsterud skole. Tilbudet blir nå fritidstilbud på kveldstid, åpent for alle barn mellom åtte og 13 år.

Det skal være et gratistilbud, og barna i Solør får mulighet til å leke seg med programmering og lære koding etter inspirasjon av «Lær Kidsa Koding». Solør kodeklubb er et gratistilbud for barn fra åtte til 13 år.

DEL

– Endelig kan vi fortelle at det etableres en kodeklubb i Solør. Allerede tirsdag 10.mars inviteres barn i alderen 8-13 år til å lære koding, forteller Kristian Botten Pedersen.

Den første kodeklubb-kvelden foregår på Sønsterud skole, og instruktør er Lucia Maksinova som også jobber som lærer ved skolen på dagtid.

– Både nybegynnere og viderekommende barn er velkomne, og det oppfordres til å ta med seg egen ipad. Dette er noe som alle barn i Åsnes-skolen allerede har, påpeker Botten Pedersen.

Det er Lucia Maksinova og Kristian Botten Pedersen som er initiativtagere til dette fritidstilbudet, og med seg i styret har de Vegar Brandett, Luisa Arango og Marthe Hedblom.

Formålet er å skape et tilbud der barn og unge kan leke og lære med programmering, etter inspirasjon av «Lær Kidsa Koding». Dette er en frivillig bevegelse som arbeider for at barn og unge skal lære å forstå og beherske sin egen rolle i det digitale samfunnet.

- Vi gleder oss til å starte opp, og håper mange har lyst til å bli med. Det er viktig for oss å understreke at dette skal være et gratistilbud sånn at alle kan være med, sier Lucia, i en pressemelding.

Kristian Botten Pedersen er fornøyd med at klubben gir enda flere barn og unge mulighet til å gjøre og lære noe de syns er spennende, og oppleve mestringsfølelse.

– Utrolig kult at vi nå kan tilby dette i Solør! Alle skal ha mulighet til å finne sine talenter og nå sine drømmer, uavhengig av om det er innen fotball, e-sport eller programmering, sier Kristian Botten Pedersen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.