Før pucken ble droppet mellom Kongsvinger sitt JU16 lag og Storhamar, var det mye som sto på spill for jentelaget i Kongshallen. Med seier denne torsdagskvelden var det mye som skulle til for at de ikke skulle bli kronet seriemestere i den nasjonale JU16-serien.

Vålerenga er laget som konkurrerer mot Kongsvinger-jentene om seriegullet. For at seriemesterskapet nå skal glippe for de lokale jentene, må Oslo-laget vinne sine to siste kamper mot Stavanger med en målforskjell på +25 mål.

– Føles bra

Med det kunne jentene så smått starte feiringen da de slo Storhamar hjemme i Kongshallen torsdag kveld.

– Det føles bra, sier Alma Risberg og Emma Fladmo til Glåmdalen etter at seriemesterskapet så godt som ble sikret etter seieren over Storhamar.

– Vi snakket veldig mye om hvordan vi skulle spille for å vinne, for vi hadde veldig lyst til å vinne her, fortsetter Alma.

Da de slo Storhamar torsdag hadde JU16-laget elleve utespillere på blokka. Med det får de ikke fylt opp mer enn to fulle rekker, som betyr mer spilletid på alle – mens tar også litt ekstra på.

– Sesongen har vært bra, men det har vært slitsomt når vi er så få som vi er, forteller Emma Fladmo.

Jentene har trua

Og nå retter jentene øynene mot de som skal skje i Stavanger i helga, der seriemesterskapet offisielt kan sikres.

– Vi har trua på at det skal gå inn, forteller jentene.

De tror Vålerenga skal få det tøft i sine to siste kamper:

– Stavanger på hjemmebane har nok med sine beste spiller, fortsetter Alma.

Og skulle seriemesterskapet bli en realitet, er dette første gang Kongsvingers jentelag vinner en nasjonal serie i ishockey.

Siste kamp i Kongsvinger-drakta

At jentene nå fort blir seriemestere er nok ikke tilfeldig. Emma tror samspillet jentelaget har gjør at de nå kan ende på 1.-plassen.

– Jeg tror det er samspillet. Vi har kjent hverandre så lenge, så vi har en ganske god kjemi i gruppa, sier Emma.

Tilbake i 2015 ble nettopp disse jentene en del av historiebøkene i Kongsvinger Ishockey. Da ble det aller første jentelaget i klubben en realitet, og Alma og Emma var med da det hele begynte.

– Det har vært veldig gøy, og vi har lært veldig mye fra å være det yngste lage til det eldste laget. Vi har lært hvordan det er å både tape og vinne, sier Alma.


I sesongens siste kamp mot Storhamar spilte Alma, Emma og flere andre deres siste kamp i Kongsvinger-drakta. Per dags dato er det ikke noe jentelag høyere enn JU16, men klubben jobber med å etablere et damelag for de som blir igjen i Kongsvinger.

For Alma og Emma går turen nå videre til Lillehammer.

– Det var deilig å vinne i den siste, sier Alma.

– Jeg synes det er litt trist, men det blir bra med et nytt kapittel, forteller Emma.