Gå til sidens hovedinnhold

Nå får Markus (20) sjansen for klubben i sitt hjerte: – Dette er drømmen min

I desember debuterte han for KIL, og nå har nok en drøm gått i oppfyllelse for den vaskekte Kongsvinger-gutten.

1. mars 2021 blir en dato 20 år gamle Markus Nygård kommer til å huske i lang tid fremover.

Denne dagen har han ventet på siden han var liten guttunge, og nå får han endelig oppfylt sin store drøm ved å signere sin første proffkontrakt med klubben i sitt hjerte.

- Dette er stort. Å signere proffkontrakt med KIL er noe jeg har drømt om siden jeg begynte med fotball, og jeg har spilt i KIL-drakta fra jeg var en liten gutt. Dette er drømmen min, og det har alltid vært et mål. Jeg har alltid sett opp til de store gutta da jeg var mindre, og nå er jeg her, sier en glad 20-åring.

Debuterte for a-laget

I fjorårets aller siste seriekamp, da nedrykket allerede var et faktum, fikk midtstopperen sin KIL-debut i 3-0-seieren over Ull/Kisa. Han forteller at de ti minuttene var med på å gi mye motivasjon frem mot årets sesong.

I en sesong preget av mye usikkerhet for Markus sin del, som for øvrig skulle spilt for KIL 2, ble det ikke mye spilletid for 20-åringen grunnet korona.

- Alt skjedde ganske fort. Det var veldig hyggelig å få de minuttene forrige sesong, jeg fikk jo ikke spilt så mye på grunn av korona, som satte en stopper for min sesong som KIL 2-spiller. Da jeg fikk den debuten, ga det meg mye motivasjon frem mot vinteren og denne oppkjøringa vi er inne i nå. Det å toppe det hele med proffkontrakt er jeg veldig fornøyd med.

- Endelig betalt

Helt siden han var liten har Markus tilbrakt utallige timer på fotballbanen, og har spilt seg opp gjennom KIL-systemet. Nå står han igjen med en av de største belønningene en 20-årig fotballelsker kan drømme om.

- Det er blitt mange timer med fotball, spesielt her på Gjemselund og andre steder rundt om i Kongsvinger. Jeg har brukt veldig mye tid på fotballen, og det er fint at jeg endelig får betalt for jobben.

- Jeg føler at jeg tar nye steg hver dag, og at jeg lærer mye av de eldre gutta her. De er veldig flinke og hyggelige, og hjelper veldig godt til. Det er jeg glad for. Nå må jeg bare fokusere på å utvikle meg enda mer, for jeg har flere steg å ta.

Kongsvinger-gutten har i en lengre periode trent fast med a-laget, og innrømmer at den første tiden var preget av en viss nervøsitet. Nå føler han derimot at han er forbi den perioden.

- Jeg merka at jeg var ganske nervøs i starten, for det var hele tiden å signere kontrakt som var målet og som jeg spilte for. Da er det klart jeg kjente litt på det. Nå er det fint å kunne senke skuldrene litt, men samtidig må jeg være påskrudd hver eneste dag, for jeg er på en måte sist i gruppa.

- Det var selvfølgelig synd at det endte med nedrykk i fjor. Jeg fokuserer på å ta steg og at det dukker opp flere muligheter for meg til å få spilletid. Vi er en ung tropp med mange sultne spillere, så det er stor konkurranse, fortsetter han.

Må benytte sjansen

Nå som han er en fast inventar på KIL-treningene, har han fått god tid til å kjenne på nivået. Han forteller at nivået på trening er en del høyere enn han har vært vant med på andrelaget.

- Intensiteten er en del høyere, og det er spesielt en del mer fysisk. Det går fortere og man må tenke fortere, men jeg føler at dette steget er det riktige for meg nå.

- Hvordan vil du beskrive deg selv som fotballspiller?

- Jeg er en rask spiller, og det er nok min største styrke som midtstopper. Jeg liker å spille med ball, og er grei i boks. Jeg kan bruke hodet også, så jeg kan score noen mål i løpet av en sesong, sier han med et smil.

Med nytt trenerteam på plass, åpner det også flere sjanser for at Markus kan få sitt store gjennombrudd. For hans egen del er det to ansikter han kjenner godt til fra før av, så han kunne ikke vært mer fornøyd over hvem som skal trene ham.

- Jeg kjente Johan, han var treneren min på KIL 2. Eirik var en av de i trenerteamet som skulle passe på og ta seg av de litt yngre gutta i fjor da jeg trente med a-laget. Sånn sett var det veldig positivt for min del at det er nettopp de to som skal trene laget i år, ettersom vi kjenner hverandre veldig godt.

Han avslutter med å fortelle at han nå satser fullt på fotball, etter at han fullførte sin skolegang på NTG i sommer.

- Det er ganske proft her i KIL med treninger, frokost og lunsj og alt annet rundt. Jeg trives veldig godt med det, så nå går jeg «all in» for fotballen. Dette er en mulighet jeg får én gang, og den må jeg ta nå.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.