Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det mulig å få pass i Innlandet igjen

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter en oppgradering er alle passkontorene i Innlandet nå åpne for utstedelse av pass igjen.

Den siste tiden har det pågått ombygging og kompetanseheving for å høyne kvaliteten på tjenestene, skriver Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

– Ombyggingen har vært krevende både for publikum og ansatte, og vi setter pris på tålmodigheten. Alle lokasjoner har imidlertid blitt sikrere og kvaliteten på utstedelse av pass høyere. Saksbehandlerne har gjennomført opplæring og nytt utstyr er montert, sier innføringsansvarlig for pass- og ID-kort i Innlandet politidistrikt, Tom Eirik Midthaug.

Bakgrunnen for oppgraderingene er avvik som kom fram gjennom Riksrevisjonens tilsyn med passtjenesten i politiet i 2014.

Den avdekket mellom annet vesentlige mangler i prosessen for saksbehandling og utstedelse av biometriske pass, som er en brikke hvor det er lagret biometriske opplysninger.

I Innlandet politidistrikt har de ansatte som utsteder pass fått økt kompetanse, og fysisk er ekspedisjonene bedre tilpasset de krav som sikrer innbyggere en tryggere tjeneste.

I løpet av juni har alle lokasjoner installert nye biometrikiosker. Det gjenstår mindre arbeider på noen lokasjoner.

Politiet skriver videre i pressemeldingen at pass-pågangen startet tidlig i år, og at den ser ut til å vedvare. Skal du ut og reise og har mindre enn tre uker til du skal dra, må du dokumentere reisen for å få hjelp.

Passkontorene i Innlandet vil i hovedsak ta bilder også av barn under 3 år.

– Hvis det viser seg at det er umulig å få tatt bilde av barnet, og dere ikke har med passfoto, må dere bestille ny time.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.