Det melder Statens vegvesen i en pressemelding fredag.

Arbeidet starter førstkommende mandag, 21. november, klokka 21.00. Brua vil da bli stengt fra klokka 21.00 – 07.00 i om lag to uker, fra mandag til fredag. Det skal ikke jobbes i helgene og på dagtid.

Elvebredden bru på E16 i Kongsvinger ligger like ved Glomma. Den går under Kongsvinger hengebru på fylkesvei 196.

– Vi skal skifte fugeelementer og støpe nye fugeterskler. Dette er skader som ikke har hatt betydning for bruas bæreevne. Den er – og har vært – fullstendig trygg å kjøre på, sier byggeleder Rolf Storsveen i Statens vegvesen.

Trafikkert bru

Omkjøringen blir like ved brua, på fylkesvei 196 Glommengata. Også den går like ved Glomma, og parallelt med Elvebredden bru, så det blir ingen lang omkjøringsvei. Omkjøringen blir skiltet, presiserer Storsveen.

På dagtid vil ett av to felt på brua være åpent. Enveiskjøring på dagtid vil lette på trafikken gjennom Glommengata.

Statens vegvesen har forståelse for at vegarbeid på en så sterkt trafikkert strekning som dette kan være krevende for trafikantene. Den 196 meter lange Elvebredden bru ble bygget i 1991. Den blir gjennomsnittlig trafikkert av 10.800 kjøretøy i døgnet. Av dette er 15 prosent, eller 1620, lange kjøretøy.

Vi har forsøkt å minimere ulempene for trafikantene ved å legge arbeidet til den tiden på døgnet det er minst trafikk, sier Storsveen.