Klokka 22.39 onsdag kveld melder nødetatene at de har rykket ut til E6 ved Olavsgård i forbindelse med en alvorlig trafikkulykke.

– Nødetatene er på stedet i forbindelse med en front mot front-ulykke. Veien er helt stengt i sydgående retning, skriver politiet på Twitter.

Like etterpå opplyser politiet at minst én person er bekreftet omkommet etter ulykken.

– Sjåføren av personbilen er bekreftet omkommet. Sjåføren av vogntoget er ivaretatt av helsepersonell og framstår som uskadd, opplyser innsatsleder Håkon Berg til RB på ulykkesstedet.

Nedringt av bilister

Han sier videre at politiet mottok flere meldinger om en personbil i feil kjøreretning ved 22.30-tiden.

– Bilen har da kjørt nordover i den sørgående retningen og kort tid etter fikk vi melding om at personbilen hadde frontkollidert med et vogntog, sier innsatslederen.

Per nå vet ikke politiet hvor bilen skal ha tatt seg ned på motorveien.

Politiet jobber nå med å varsle pårørende, men påpeker at de på nåværende tidspunkt ikke har en 100 prosent sikker ID på avdøde.

Sikrer spor

Veien vil bli stengt utover natta, opplyser politiet. Trafikken sto en lengre periode også stille i nordgående kjøreretning på grunn av opprydning.

– Ulykkesanalysegruppa til Statens vegvesen har ankommet for å foreta sine undersøkelser. Veien vil derfor være stengt i flere timer framover, sier innsatsleder Berg ved 00.30-tiden.

– Omkjøring blir skiltet via riksvei 22 Kjellerholen, opplyser Vegtrafikksentralen på Twitter.

RB-journalist Stine Christensen som er på stedet opplyser ved midnatt at veien er åpnet i retning Gardermoen, men i den sørgående retningen mot Oslo er veien fortsatt sperret av.