Gå til sidens hovedinnhold

Myrli til VG: – Uverdig spill

Arbeiderpartiets Sverre Myrli, som ble vraket til jobben som stortingspresident til fordel for partikollega Masud Gharahkhani, sier han ønsket å fortsette.

Nesbuen Myrli er i dag Stortingets visepresident, men forsvinner fra presidentskapet og bytter også komité på Stortinget.

I intervju med VG er han ikke nådig mot eget parti etter at han ble vraket.

– Dette har vært et uverdig spill. Jeg opplever at rykter om min fortid som ikke medfører riktighet er brukt mot meg i denne prosessen, sier Sverre Myrli om kampen om presidentvervet i Arbeiderpartiet.

Myrli møtte pressen i Vandrehallen i Stortinget onsdag.

Aftenposten meldte tirsdag at det har vært en omfattende internprosess i partiet for å granske presidentkandidatene. Overfor avisen bekrefter Myrli at et forhold han hadde da han var 26 år med en 18 år gammel kvinne, har vært et tema i denne prosessen. Da var de begge aktive i AUF.

– Det er ingen som er presset ut fra noe som helst, vi har gjort grundige vurderinger av hvem som er rett person til å lede presidentskapet på Stortinget nå, og da endte vi på Masud, svarte Aps partisekretær Kjersti Stenseng, på spørsmål om Myrlis fortid.

Til Dagbladet sier Myrli at han trivdes godt som visepresident og ønsket å fortsette i presidentskapet, noe han ga både partiledelsen og valgkomiteen beskjed om.

– Jeg registrerer at partiet nå har stokket kortene på nytt, og at jeg som en følge av det ikke lenger skal være med i presidentskapet. Nå blir det andre arbeidsoppgaver på meg, og jeg skal skjøtte mine verv på en god måte, slik jeg bestandig har forsøkt å gjøre, sier Myrli.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken