Nå kommer Glorvigen med tango og stjernelag

TANGO:  Per Arne Glorvigen, Bjarne Magnus Jensen og Steinar Haugerud spiller i  Fjøset på  Sønsterud søndag.

TANGO: Per Arne Glorvigen, Bjarne Magnus Jensen og Steinar Haugerud spiller i Fjøset på Sønsterud søndag.

ÅSNES: Per Arne Glorvigen underholder hele verden med sitt lille trekkspill – bandoneon, og i Åsnes har han fått folk til å le og følge tangorytmene før.

DEL

Nå er han her igjen, verdensstjernen som bor i Paris og som har sin onkel og sine søskenbarn i Gjesåsen.

– Det er fryktelig artig. Per Arne Glorvigen er ikke bare en god musiker, han er også en språkkunstner – den reneste standupkomikeren. Det er imponerende å bli så populær verden over med det vesle trekkspillet og tangorytmer, sier Christen Ringnes i Musikkens venner i Åsnes.

Søndag vil de fylle Fjøset på Sønsterud når stjernelaget Per Arne Glorvigen (bandoneon), Bjarne Magnus Jensen (fiolin) og Steinar Haugerud (kontrabass) lokker med smektende tangomusikk.

Musikkens Venner i Åsnes arrangerer konserten og legger opp til en søndagskveld med musikk, humor og et hyggelig treff med noe å bite ti.

Per Arne Glorvigen (bandonion) er kjent som en av sin generasjons viktigste musikere på bandonion, både nasjonalt og internasjonalt. Han har særlig mange konsertoppdrag i Skandinavia og i Tyskland. I tillegg til tango har Glorvigen utviklet bandoneónens repertoar ved å spille alt fra barokk, Grieg, klezmer, pop og samtidsmusikk.

Per Arne omtales som en stor humorist, med språksketsjer som sin spesialitet.

Steinar Haugerud (kontrabass) er utdannet på Norges musikkhøgskole med Knut Güettler som lærer, og har siden sin eksamen der spilt med alle de profesjonelle symfoniorkestrene i Norge og en hel rekke kammerensembler i inn- og utland. Om ham blir det sagt at han regnes som en av de fremste tango-kontrabassistene i verden. Steinar har flere opphold i Argentina bak seg, både som tangoutøver og student. Sammen med gruppen Tango for 3 har han vært solist med bl.a. Oslo-Filharmonien, BBC Symphony Orchestra og Deutsche Kammerfilharmonie.

Bjarne Magnus Jensen(fiolin) sitt navn er også knyttet til Norges musikkhøgskole. Bjarne Magnus er leder for skolens talent-utviklingsprogram TUP, og har undervisningsansvar for master- og bachelorstudenter i utøvende fiolin. Som frilandsfiolinist har Jensen gjestet de fleste symfoni- og kammerorkestre i Norge som konsertmester.

Artikkeltags