Grensesprengende vinylmesse

MUSIKKELSKERE: Morten Nilsen (t.v.) og  Ruben Edvin Nysether sverger til vinyl. - Selv om det knitrer og skurrer litt, blir lydbildet  og musikkopplevelsen en helt annen enn på CD

MUSIKKELSKERE: Morten Nilsen (t.v.) og  Ruben Edvin Nysether sverger til vinyl. - Selv om det knitrer og skurrer litt, blir lydbildet  og musikkopplevelsen en helt annen enn på CD

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

EIDSKOG: Magnor Vinylmesse har 5-årsjubileum lørdag. Det markeres med rekordmange entusiastiske selgere, og opptreden av Matilda og Supernova Downtown på Magnor ungdomslokale.

DEL

– Det blir den største messa vi noen gang har hatt, sier Ruben Edvin Nysether og Morten Nilsen, ivrige arrangører av denne non-profit happeningen.

På ett bord går det tre banankasser med plater, og 40 smekkfulle bord betyr i nærheten av 16.000 go`biter ekte vinyl i alle valører! utbryter ildsjelene.

Vinylsalget øker med 20 prosent hvert år, så dette blir spennende.

Live opptreden

Vinylmessa samler musikkinteresserte fra fjern og nær.

– Vi har selgere fra Sverige, hele Glåmdalsdistriktet, men også Horten, Rena og Elverum. Ett år kom det en helt fra Stavanger. Mange leter etter spesielle skatter til samlingene. En kar fra Karlstad hadde 3000 singler, men måtte hit for å gjøre samlingen enda mer komplett. Noen dukker opp år etter år… For eksempel, et ektepar i 70 åra fra Brumunddal, som samler på Beatles singler. En countryfrelst Lørenskog-boer som har 10.000 plater, dropper alltid innom.

– Vi byr på bakgrunnsmusikk, og praten går livlig i både salen og kioskkøen. Mye musikkprat og diskusjoner om utgivelser og artister, sier Ruben. I år blir det i tillegg live opptreden og signering av vinyl ved musikkartistene Matilda og Supernova Downtown. Ganske kort, - de skal levere tre låter hver.

Vinylprisen

– Vil du kjøpe tøffe klær med «attitude», er dette også mulig under messa, Mo Dyani kommer med sine Killer produkter. Vinyl er essensen, men messa er også et sosialt møtested for unge og gamle der alle musikksjangre er velkomne, sier Morten.

– Heldigvis har vi flere frivillige med i staben, June og Sten Bjørndalen, Johan Jansson, Marita og Tom Høiby.

Kiwi Magnor har sponset kiosken hvert år, noe har vi fått fra Coop Ekstra og Magnor Vel, god hjelp med trykkingen har vi fra Vilja og Ole Johan Mohn, og rockeklubben låner oss utstyr. Overskuddet går uavkortet til vinylprisen til ett av bygdas mange talenter innen musikk. Stipendet skal gi inspirasjon til en som har tro på at det er mulig å få til noe selv om man bor på et lite sted. I år er det Matilda som skal dele ut stipendsjekken.

Tidligere prisvinnere er: Sandra Gaustad, Thale Gundersen, Sindre Svensrud og Eidskog kulturskole.

En dag uten musikk er som kjærlighet uten kyss for vinylfantastene Morten og Ruben.

– Jeg synes det er godt med musikk, sier Morten, og så er det godt at det finnes musikk for alle sinnsstemninger. Thåstrøm er min favoritt.

– For meg er det Elvis, Springsteen, Emmylou Harris og 50-tallsmusikk som er det store, sier Ruben Edvin. Jeg prøver å skjerpe meg i forhold til musikkavhengigheten, og bruker litt av tiden til å lese bøker også…

Artikkeltags