Det var nesten så jorden skalv og folk ristet da motorsyklene kjørte inn på området og inn i ishockeyrinken på Bygdetunet.

Da de vel 140 veteranene hadde kommet på plass, ble de hilst velkommen med applaus.

(Se video og bilder nederst i saken)

En fin tradisjon

Dagen før hadde veteranene vært på Kongsvinger festning og lagt ned krans ved FN-monumentet over falne fra FN-tjenesten i UNIFIL, en fin tradisjon for alle, både for de etterlatte og kamerater av de falne.

– Hvert år har vi et mc-treff, dette er det 8. treffet, der vi samler en god del veteraner fra internasjonale tjenester i utlandet for Norge og Forsvaret, forteller stabsoffiser Steffan Ruyter ved Forsvarets veteransenter på Bæreia og legger til at det også er for alle andre som har falt i FN-tjeneste for Norge.

I samlet kolonne

– I dag er den store kjøredagen, vi kjører jo motorsykkel, så vi prøver å kjøre samlet i kolonne, for det er litt stas, sier Ruyter.

– Vi har først kjørt til Roverud og opp til Østmark og en tur innom Sverige og videre ned hit til Austmarkamarken hvor vi skal være i dag, forteller han.

– I dag er vi er rundt 130–140 veteraner og litt over 100 motorsykler. Dette er veteraner fra mange forskjellige klubber, og noen tilhører ingen klubb, sier Steffan Ruyter og forklarer hvorfor de kjører motorsykkel.

Samhold og broderskap

– Dette har med samhold og broderskap å gjøre, at vi er sammen om å ha gjort tjeneste for Norge. Det er mange av oss som kjører motorsykkel, og det at vi kan kjøre sammen, er en god greie, sier Steffan Ruyter.

Bildeserie

BILDESERIE: MC-Veteraner