Korperud i Kongsvinget et senter for motorcross: 28 jenter lærte av Ullevålseter

Mange på en gang: Pål Anders Ullevålseter (og Caroline Iglebæk ved siden til høyre) hadde besøk av mange ivrige dirtbike-jenter i helgen.

Mange på en gang: Pål Anders Ullevålseter (og Caroline Iglebæk ved siden til høyre) hadde besøk av mange ivrige dirtbike-jenter i helgen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

KONGSVINGER: På Korperud samlet i alt 28 dirtbike-jenter seg i helgen, for å lære mer om sporten. Og læreren; det var ingen andre enn Pål Anders Ullevålseter.

DEL

– Dette har vært en av Norges beste baner. Det mangler bare å få banen godkjent til løp, så er det nok en av landets beste igjen.

– Det er i hvert fall en av de beste jeg har kjørt på, sier 20-åringen Caroline Iglebæk om anlegget, som ligger mellom Roverud og Hokkåsen.

Det burde hun vite bedre enn de fleste. Iglebæk er ikke bare lokal, men også oppvokst kun noen få minutter i bil unna stedet.

I tillegg til dette har hun vært endel av sporten i allerede 15 år.

Vil ha med flere

Iglebæk satser på sporten sin, og har en 5. plass i NM som bestenotering, men for anledningen var samlingen på Korperud hennes første aktivitet for sesongen.

Rutinert som hun allerede er, var det imidlertid ikke seriøs hardtrening hun kom for. Motivet var heller flyttet mot andre deltakere, som hun håper vil være med på laget.

– Vi er her med «dirtbike girls». Det er en gruppe som vil ha fram flere jenter i alle aldre. Det er et stort overtall av gutter i denne sporten, for å si det sånn, forteller Iglebæk.

– Kunne ikke si nei

Brems, gass, hopp, teknikk og litt fritrening sto på programmet, for det som viste seg å være tilreisende jenter fra hele landet.

Så stor pågang kan det bli når en høyt meritert mann som Pål Anders Ullevålseter stiller seg til disposisjon, og selv syntes han det bare var hyggelig å være til nytte.

– Jeg er ikke akkurat en «dirtbike-girl», men jeg ble nå spurt om å trene dem. Da klarte jeg ikke si nei. Det er mange damer som er ute og sykler, som er veldig hyggelig, sier Ullevålseter.

– Er du enig i at det er for få av dem ellers?

– Ja, helt klart. Dette er et bra tiltak, og dette rekrutterer. Jeg tror det er mange som har lyst, men som ikke tør, fordi det kan virke stort og skummelt. Men når de først kommer i gang, tror det vil trekke mange. Det er jo ikke skummelt i det hele tatt, fortsetter Ullevålseter.

Altfor seriøst må man heller ikke ta sporten, synes Ullevålseter. Du kommer langt med å lære av dine feil, og ha det gøy.

– Å velte og løfte opp sykkelen igjen kan virke flaut, men det er helt vanlig. Det er heller ikke snakk om å være i veien for noen. Akkurat som i en slalåmbakke tar folk hensyn.

Det er Iglebæk helt enig i:

– Da jeg var fem år syntes jeg velting var flaut, men det er endel av hverdagen, mener hun.

Kjent på Korperud

Pål Anders Ullevålseter er mest kjent for å bruke sykkel til ørkenrally, men også på bane har han sin kompetanse.

– Her vet jeg i hvert fall hvor jeg skal. Så er forskjellen på bane og ørken 1800 meter og 180 mil, fleiper Ullevålseter.

Spesielt i sine yngre dager var han en gjenganger på Korperud, og det håper han flere kommer til å bli, også når han ikke er til stede.

– Jeg har vært her mange ganger før, og har gode minner. Flere burde ta i bruk banen her.

Høytflyvende: Caroline Iglebæk synes ikke det er skummelt med dirtbike.

Høytflyvende: Caroline Iglebæk synes ikke det er skummelt med dirtbike. Foto:

Artikkeltags