Vettel var raskest

Sebastian Vettel var raskest i kvalifiseringen.

Sebastian Vettel var raskest i kvalifiseringen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Verdensmester Sebastian Vettel var raskest og vant lørdagens kvalifisering til Europas Grand Prix i formel 1.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Tyskeren har dermed sikret seg «pole position» for tredje gang i år.

Vettel starter dermed søndag i front i første startspor i spanske Valencia for tredje året på rad. Red Bull-føreren får Lewis Hamilton (McLaren) ved sin side, som var litt under halvsekundet bak Vettel og tok annenplassen i kvalifiseringen.

Pastor Maldonado fra Williams ble nummer tre, mens Lotus-førerne Romain Grosjean og Kimi Räikkönen tok fjerde- og femteplassen.

Vettel slo tilbake

Det så lenge ut til at 24-åringen ikke ville klare å ta beste startspor. Fredag slet tyskeren med farten og kjørte ikke like godt som vanlig. Først da det gjaldt som mest slo Vettel til under det tredje og siste løpet.

– Vi hadde en siste mulighet på slutten, som viste seg å bli et meget godt løp. Første og andre kvalifiseringsløp var vi ikke fornøyde med. Vi slet med å finne den riktige balansen fra treningene, men vi kom tilbake på en god måte, sa Vettel.

Lørdagens «pole position» var Vettels 33. i karrieren. Det er like mange som formel 1-legendene Alain Prost og Jim Clarke tok i sin tid.

Alonso skuffet

Det spanske hjemmepublikummet måtte skuffet se at Ferrari-stjernen Fernando Alonso sviktet i Valencia. Den tidligere verdensmesteren klarte ikke å kjempe om de beste startplassene. Heller ikke spanjolens lagkamerat, Felipe Massa, sikret en tetplassering. Begge to må nøye seg med å være nummer 11 og 13 fra start i søndagens løp.

Mark Webber ble kun nummer 19. Den svake plasseringen skyldtes mest mekaniske problemer med sin Red Bull-bil. (ANB-NTB-AFP)

Artikkeltags