Kirkenær og Grue er inne i det siste året av den nåværende kontrakten med Rally Sweden om å være såkalt «host city» under årets Rally Sweden.

Rallyfeber

Og arrangørene har planer om å avslutte på best mulig måte.

– Vi tror årets opplegg på Kirknær blir det beste noensinne. Det blir tettepakket program fra 10.00 om morgenen til langt utpå kvelden, sier prosjektleder i Grue Asbjørn Holmen.

Selv om det er arrangert VM-rally seks ganger – to ganger under Rally Norway og fire ganger under Rally Sweden – er det bestandig rallyfeber i bygda når det nærmer seg februar.

Også i år blir etappen på Kirkenær av det spektauklære slaget hvor publikum får oppleve mye rally på nært hold, bespisning og muligheten til å komme så tett på rallystjernene at man kan få autografer.

Skolene i Grue gir fri til de som skal på rally i følge med foreldre, og mange av kommunens barnehager har allerede meldt sin ankomst.

– Jeg tror fortsatt at mange ikke helt forstår hvor stort dette egentlig er, og at vi faktisk arrangerer dette her i distriktet. Rally Sweden har TV-sendinger i 186 land og når ut til 100 millioner TV-seere verden over, sier Holmen, som blant annet viser til at Kirkenær Arena vises til som «the biggest arena in the WRC».

Colins' Crest går for å ha rekorden i antall tilskuere på en arena, men den akter Kirkenær-arrangørene å slå i år.

– Det sies at det er 10.000 på Colins' Crest, men vi håper å overgå dette i år, og dermed sette ny rekord, sier Holmen.

Stor dugandsinnsat

KNA Solør Motorsport står som vanlig for selve traseen, som er litt endret fra i fjor. Grunneiere stiller velvillig opp med sine landområder og rundt 70 prosent av traseen foregår faktisk på jorder.

– Dette er fantastisk av grunneierne, som tross alt må utsette våronna på grunn av dette, sier leder i KNA Solør Motorsport, Roger Bjørklund, som også har forventninger til «hoppet» på Kirkenær.

– Det er i år laget et hopp til like etter, som også vil få bilene til å fly rundt 40 meter, så vi håper dette skal være spektakulært for publikum, sier han.

På selve arenaen blir det, som i fjor, også satt opp en 100 kvadratmeter stor storskjerm hvor publikum kan følge begivenhetene ute i løypa. Totalt er det 250 frivillige som er i full sving for å få alt til å gå rundt på selve løpsdagen fredag 13. februar.

– Det er den beste dagen vi kunne fått også med tanke på publikum. Vi gleder oss, sier Asbjørn Holmen.